Problema 3 · Inglés PAU Murcia Extraordinaria 2023

Tema: Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze) · Del examen Extraordinaria (2023)

Enunciado

SECTION II: OVERALL LANGUAGE ABILITY (USE OF ENGLISH) (3 marks)

3. Complete the text choosing the best option (A, B, or C) for each gap (1-15). On your answer sheet, draw a table like the one below and, for each gap (1-15), copy the letter that corresponds to your answer (A, B, or C). Use CAPITAL LETTERS. [Score: 15 items x 0.1 marks = 1.5 marks]

Historians believe the Maya people of Central America first learned to farm cacao plants around two thousand years (1). The Maya took the cacao leaves from the rainforests and grew (2) in their gardens. They cooked the cacao seeds, then crushed them into a soft paste. They mixed (3) paste with water and spices to make an unsweetened chocolate drink. The Maya poured the chocolate drink back and forth (4) two containers so that the liquid had a layer of bubles, or foam.

Cacao and chocolate were an important part of Maya culture. (5) are often images of cacao plants on Maya buildings and art objects. Ruling families (6) chocolate at special ceremonies. (7) even poorer members of society could enjoy the drink once in a (8). Historians believe that cacao seeds were (9) used in marriage ceremonies as a sign of the union (10) husband and wife.

The cacao plant could not grow in the area (11) the Aztecs lived, so they traded to get cacao. Only the very wealthy people in Aztec societies (12) afford to drink chocolate because cacao was so valuable. The Aztec ruler Montezuma (13) to drink fifty cups of chocolate every day.

Some experts believe the word for chocolate came from the Aztec word "xocolatl," (14) in the Nahuatl language means "bitter water". (15) believe the word "chocolate" was created by combining Mayan and Nahuatl words.

.

Enunciado: Problema 3 · Inglés PAU Murcia Extraordinaria 2023

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Historians believe the Maya people of Central America first learned to farm cacao plants around two thousand years (1) ...

Solución: a) ago

2. The Maya took the cacao leaves from the rainforests and grew (2) ... in their gardens.

Solución: c) them

3. They mixed (3) ... paste with water and spices to make an unsweetened chocolate drink.

Solución: b) the

4. The Maya poured the chocolate drink back and forth (4) ... two containers so that the liquid had a layer of bubles, or foam.

Solución: a) between

5. (5) ... are often images of cacao plants on Maya buildings and art objects.

Solución: b) There

6. Ruling families (6) ... chocolate at special ceremonies.

Solución: b) drank

7. (7) ... even poorer members of society could enjoy the drink once in a (8) ...

Solución: c) And

8. ... could enjoy the drink once in a (8) ...

Solución: a) while

9. Historians believe that cacao seeds were (9) ... used in marriage ceremonies...

Solución: b) also

10. ... as a sign of the union (10) ... husband and wife.

Solución: c) between

11. The cacao plant could not grow in the area (11) ... the Aztecs lived...

Solución: a) where

12. Only the very wealthy people in Aztec societies (12) ... afford to drink chocolate...

Solución: b) could

13. The Aztec ruler Montezuma (13) ... to drink fifty cups of chocolate every day.

Solución: b) was believed

14. ... Aztec word "xocolatl," (14) ... in the Nahuatl language means "bitter water".

Solución: c) which

15. (15) ... believe the word "chocolate" was created by combining Mayan and Nahuatl words.

Solución: c) Others

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Task 3 · Ordinaria 2024 · Problema 3 · Ordinaria 2023 ›

Más ejercicios de Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze)