Task 3 · Inglés PAU Murcia Ordinaria 2021

Tema: Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze) · Del examen Ordinaria (2021)

Enunciado

SECTION II: OVERALL LANGUAGE ABILITY (USE OF ENGLISH)

3. Complete the text choosing the best option (A, B, or C) for each gap (1-15). On your answer sheet, draw a table like the one below and, for each gap (1-15), copy the letter that corresponds to your answer (A, B, or C). Use CAPITAL LETTERS. [Score: 15 x 0.1 = 1.5 marks]

Boston Dynamics is an American technology company that has developed robots that move in ways similar (1) humans and animals. The company has spent years building robots with useful abilities (2) walking, moving through rough terrain, and picking things up with (3) hands.

Videos of some of the robots —especially those that look like animals when they move— have been popular (4) the Internet in the past. But the company's latest video to (5) viral shows a group of robots dancing to the 1962 hit song "Do You Love Me?" by The Contours. The video received more than 23 million (6) during its first week. The performance shows two humanoid robots, called Atlas, (7) several dance moves —such as the twist, the mashed potato, and (8). The two are joined by Spot, a dog-like robot, and Handle, a wheeled robot designed for lifting and moving boxes.

Speaking to The Associated Press, Boston Dynamics founder and chairperson Marc Raibert admits the video is fun (9). But he said the real success (10) the experiment was the valuable lessons the project taught (11) team. "It turned (12) that we needed to upgrade the robot in the middle of development," Raibert said. He said that step was necessary (13) the robot to be strong enough and have (14) energy to do the whole performance without (15). "So that was a real benefit to the design," he added.

.

Enunciado: Task 3 · Inglés PAU Murcia Ordinaria 2021

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Boston Dynamics is an American technology company that has developed robots that move in ways similar (1) ___ humans and animals.

Solución: b) to

2. ...building robots with useful abilities (2) ___ walking, moving through rough terrain...

Solución: a) like

3. ...and picking things up with (3) ___ hands.

Solución: c) their

4. Videos of some of the robots... have been popular (4) ___ the Internet in the past.

Solución: c) on

5. But the company's latest video to (5) ___ viral shows a group of robots dancing...

Solución: b) go

6. The video received more than 23 million (6) ___ during its first week.

Solución: c) views

7. The performance shows two humanoid robots, called Atlas, (7) ___ several dance moves...

Solución: a) doing

8. ...such as the twist, the mashed potato, and (8) ___.

Solución: b) others

9. Marc Raibert admits the video is fun (9) ___.

Solución: b) to watch

10. But he said the real success (10) ___ the experiment was the valuable lessons...

Solución: b) behind

11. ...the valuable lessons the project taught (11) ___ team.

Solución: c) his

12. "It turned (12) ___ that we needed to upgrade the robot in the middle of development,"

Solución: c) out

13. He said that step was necessary (13) ___ the robot to be strong enough...

Solución: b) for

14. ...and have (14) ___ energy to do the whole performance...

Solución: c) enough

15. ...without (15) ___.

Solución: c) stopping

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Task 3 · Extraordinaria 2021

Más ejercicios de Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze)