Task 3 · Inglés PAU Murcia Extraordinaria 2021
Tema: Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze) · Del examen Extraordinaria (2021)
Enunciado
SECTION II: OVERALL LANGUAGE ABILITY (USE OF ENGLISH) (3 marks)
3. Complete the text choosing the best option (A, B, or C) for each gap (1-15). On your answer sheet, draw a table like the one below and, for each gap (1-15), copy the letter that corresponds to your answer (A, B, or C). Use CAPITAL LETTERS. [Score: 15 items x 0.1 marks = 1.5 marks]
Life may not come with a map, but everyone will experience twists and turns, (1) everyday challenges to traumatic events with more lasting impact, (2) the death of a loved one, a life-altering accident, or a (3) illness. Each change affects people differently, bringing a unique flood of thoughts, strong emotions and uncertainty. (4), people generally adapt well over time to life-changing and stressful situations —in part (5) to resilience.
Psychologists define resilience (6) the process of adapting well in the face of adversity, trauma, tragedy, threats, or significant sources of stress —(7) as family and relationship problems, health problems, or workplace and financial stressors. Although resilience involves “bouncing back” from (8) difficult experiences, it can (9) involve profound personal growth.
(10) these adverse events are certainly painful and difficult, they don’t have to determine the outcome of your life. There are many aspects of your life (11) you can control, modify, and grow with. That’s the (12) of resilience. Becoming more resilient not (13) helps you get through difficult circumstances, it also empowers you to grow and even improve (14) life along the way. (15) being resilient doesn’t mean that a person won’t experience difficulty or distress. In fact, the road to resilience is likely to involve considerable emotional distress.
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. ... everyday challenges to traumatic events...
Solución: b) from
2. ... the death of a loved one, a life-altering accident...
Solución: a) like
3. ... or a (...) illness.
Solución: a) serious
4. (...), people generally adapt well over time...
Solución: b) However
5. ... —in part (...) to resilience.
Solución: a) thanks
6. Psychologists define resilience (...) the process...
Solución: a) as
7. ... —(...) as family and relationship problems...
Solución: b) such
8. ... “bouncing back” from (...) difficult experiences...
Solución: a) --
9. ... it can (...) involve profound personal growth.
Solución: a) also
10. (...) these adverse events are certainly painful...
Solución: a) While
11. There are many aspects of your life (...) you can control...
Solución: b) that
12. That’s the (...) of resilience.
Solución: c) role
13. Becoming more resilient not (...) helps you get through...
Solución: b) only
14. ... and even improve (...) life along the way.
Solución: c) your
15. (...) being resilient doesn’t mean that a person won’t experience difficulty...
Solución: b) But
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Task 3 · Ordinaria 2022 · Task 3 · Ordinaria 2021 ›