Task 3 · Inglés PAU Murcia Extraordinaria 2022

Tema: Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze) · Del examen Extraordinaria (2022)

Enunciado

SECTION II: OVERALL LANGUAGE ABILITY (USE OF ENGLISH) (3 marks)

3. Complete the text choosing the best option (A, B, or C) for each gap (1-15). On your answer sheet, draw a table like the one below and, for each gap (1-15), copy the letter that corresponds to your answer (A, B, or C). Use CAPITAL LETTERS. [Score: 15 items x 0.1 marks = 1.5 marks]

Having A Best Friend. A story (1) [ ___ ] that two friends were walking through the desert. At some point along the journey, they (2) [ ___ ] an argument, and one friend slapped the other one (3) [ ___ ] the face. The one who (4) [ ___ ] slapped was hurt, but without saying (5) [ ___ ], he wrote the following in the sand: "Today, my best friend slapped me." They kept on walking (6) [ ___ ] they found an oasis, where they decided to take a bath. The one (7) [ ___ ] had been slapped got stuck in the mud (8) [ ___ ] started drowning, but the friend saved him. After he (9) [ ___ ] from nearly drowning, he wrote on a stone: "Today, my best friend saved my life." The other friend asked him: "After I hurt you, you wrote in the sand and now you write on a stone, (10) [ ___ ]?" The other friend replied: "When someone hurts (11) [ ___ ] we should write it down in sand, where winds of forgiveness can (12) [ ___ ] it away. But when someone (13) [ ___ ] something good for us, we must engrave it in stone so (14) [ ___ ] no wind can ever blow it away."

Moral of the story: (15) [ ___ ] value the things you have in your life: value who you have in your life.

.

seek

Enunciado: Task 3 · Inglés PAU Murcia Extraordinaria 2022

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. A story (1) ... that two friends were walking through the desert.

Solución: b) tells

2. At some point along the journey, they (2) ... an argument...

Solución: a) had

3. ...and one friend slapped the other one (3) ... the face.

Solución: c) in

4. The one who (4) ... slapped was hurt...

Solución: b) got

5. ...but without saying (5) ..., he wrote the following in the sand:

Solución: a) anything

6. They kept on walking (6) ... they found an oasis...

Solución: a) until

7. The one (7) ... had been slapped got stuck in the mud...

Solución: c) who

8. ...got stuck in the mud (8) ... started drowning...

Solución: a) and

9. After he (9) ... from nearly drowning, he wrote on a stone:

Solución: c) recovered

10. ...and now you write on a stone, (10) ...?

Solución: a) why

11. When someone hurts (11) ... we should write it down in sand...

Solución: c) us

12. ...where winds of forgiveness can (12) ... it away.

Solución: c) erase

13. But when someone (13) ... something good for us...

Solución: b) does

14. ...we must engrave it in stone so (14) ... no wind can ever blow it away.

Solución: a) that

15. Moral of the story: (15) ... value the things you have in your life...

Solución: c) Don't

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Problema 3 · Ordinaria 2023 · Task 3 · Ordinaria 2022 ›

Más ejercicios de Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze)