Task 3 · Inglés PAU Murcia Ordinaria 2022

Tema: Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze) · Del examen Ordinaria (2022)

Enunciado

SECTION II: OVERALL LANGUAGE ABILITY (USE OF ENGLISH) (3 marks)

3. Complete the text choosing the best option (A, B, or C) for each gap (1-15). On your answer sheet, draw a table like the one below and, for each gap (1-15), copy the letter that corresponds to your answer (A, B, or C). Use CAPITAL LETTERS. [Score: 15 items x 0.1 = 1.5]

Inspired by Tony Stark and determined to follow in his heroic footsteps, fifteen-year-old super genius Riri Williams built her own suit of advanced armor and now (1)... a life of adventure, crime-fighting, and humanitarianism (2)... the superhero known as Ironheart.

Born after the death of her father, and after (3)... she was named, Riri Williams was (4)... by her mother and stepfather in Chicago, Illinois. (5)... the age of five, a series of tests showed that she possessed an intelligence of super genius level. As Riri grew, she pursued her passion (6)... technology obsessively, choosing to spend time (7)... inventing new and advanced machines rather (8)... making friends, playing with toys, (9)... TV, or even eating regular meals.

By the time she was eleven, Riri was already studying at the MIT (Massachusetts Institute of Technology). Fascinated by the billionaire scientist, businessman, and superhero Tony Stark, Riri built herself a suit of armor like the ones worn by Iron Man. Riri used materials that she (10)... from around campus, including the robotics lab —and when a security team arrived at her dorm room (11)... confront her about it, Riri (12)... the armor and flew off, deciding to (13)... school.

While testing her armor in a flight across the United States, Riri captured a pair of inmates escaping from the New Mexico State Penitentiary, but her armor was damaged in the process. (14)... home to repair the suit and to explain to her mother that she left MIT, Riri found herself being paid a visit by none other than Tony Stark himself, who had (15)... of her activities. Stark expressed his support for Riri's decision to become a superhero, and this is how she became Ironheart.

.

Enunciado: Task 3 · Inglés PAU Murcia Ordinaria 2022

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. ... and now (1) ... a life of adventure

Solución: b) leads

2. ... and humanitarianism (2) ... the superhero known as Ironheart.

Solución: b) as

3. ... and after (3) ... she was named

Solución: a) whom

4. ... Riri Williams was (4) ... by her mother and stepfather

Solución: a) raised

5. (5) ... the age of five

Solución: c) At

6. ... she pursued her passion (6) ... technology obsessively

Solución: c) for

7. ... choosing to spend time (7) ... inventing new and advanced machines

Solución: a) alone

8. ... rather (8) ... making friends

Solución: b) than

9. ... playing with toys, (9) ... TV

Solución: a) watching

10. Riri used materials that she (10) ... from around campus

Solución: b) stole

11. ... arrived at her dorm room (11) ... confront her about it

Solución: a) in order to

12. ... Riri (12) ... the armor and flew off

Solución: a) put on

13. ... deciding to (13) ... school.

Solución: b) quit

14. (14) ... home to repair the suit

Solución: a) Returning

15. ... Tony Stark himself, who had (15) ... of her activities.

Solución: c) learned

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Task 3 · Extraordinaria 2022 · Task 3 · Extraordinaria 2021 ›

Más ejercicios de Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze)