Bloque A - Texto 1 · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular (Acceso) 2022
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Ordinaria Titular (Acceso) (2022)
Enunciado
TEXT 1: IT'S NOT EASY TO BE GREEN
1 “I'll try to eat less meat,” you think, as you pick up a plant-based alternative to your usual beef burger. Then you discover it's
2 almost double the price of the meaty version on the next shop shelf. “Sorry, meat wins.”
3 Supermarkets have expanded the range of meat-alternative products in the last five years, with a variety of items that would
4 tempt any carnivore. There's one problem, though: the price.
5 Plant-based options often cost more than regular meat products. Take Bird's Eye nuggets as an example. A standard packet
6 costs £1.55 at Tesco; the brand's vegan choice is £2.50. So, why are they so pricey? Plant-based alternatives are a relatively new
7 and developing part of the market, which means more money is spent on research and innovation to ensure they meet the demand
8 for taste and quality. The good news is that the market is moving in the right direction. In December 2020, Plant & Bean opened
9 Europe's largest plant-based meat production facility in the UK to help drive down prices.
10 Supermarkets are also making changes. In April, Co-Op invested more than £1.7 million to reduce the cost of vegan food. As
11 part of the move, its own-brand vegan sausages fell from £3 to £1.45. No ingredients were changed.
12 Until prices go down, the Vegan Society says it's still possible to embrace a vegan lifestyle by choosing other products. Actually,
13 it's a misconception that vegan food is necessarily more expensive than animal products since some of the cheapest key
14 components of a vegan diet are rice, pasta, vegetables and beans.
15 The Vegan Society hopes to increase access to affordable plant-based food and support vegans who find themselves in
16 financial difficulty.
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
1.
According to the text, vegan products are...
()
2.
According to the text, customers...
()
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
3.
The industry is trying to improve the flavour of vegan products.
TRUE
FALSE
4.
Plant & Bean opened a meat-producing plant to compete with other vegan production factories.
TRUE
FALSE
5.
Co-Op replaced some components of its plant-based alternatives in order to lower prices.
TRUE
FALSE
6.
Some organisations are aiming to help vegans who struggle with money.
TRUE
FALSE
7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
7.1.
7.2.
8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
8.1.
8.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. According to the text, vegan products are...
Solución: (c) appealing to non-vegan people too.
2. According to the text, customers...
Solución: (b) can still be green in spite of the high prices.
3. The industry is trying to improve the flavour of vegan products. Justification:
Solución: TRUE (lines 7-8) "(Plant-based alternatives are a relatively new and developing part of the market,) which means more money is spent on research and innovation to ensure they meet the demand for taste and quality."
4. Plant & Bean opened a meat-producing plant to compete with other vegan production factories. Justification:
Solución: FALSE (lines 8-9) "In December 2020, Plant & Bean opened Europe's largest plant-based meat production facility in the UK to help drive down prices."
5. Co-Op replaced some components of its plant-based alternatives in order to lower prices. Justification:
Solución: FALSE (line 11) "No ingredients were changed."
6. Some organisations are aiming to help vegans who struggle with money. Justification:
Solución: TRUE (lines 15-16) "The Vegan Society hopes to increase access to affordable plant-based food and support vegans who find themselves in financial difficulty."
7.1. ONE SYNONYM FOR: "guarantee" (verb).
Solución: ensure
7.2. ONE SYNONYM FOR: "error" (noun).
Solución: misconception
8.1. ONE WORD MEANING: "to spend money in order to earn a financial return."
Solución: invest / invested
8.2. ONE WORD MEANING: "to persuade someone to do something by making it seem attractive."
Solución: tempt
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Text 2: Would you like to live for 1,000 years? · Ordinaria Suplente 2022 · Bloque A - Texto 2 · Ordinaria Titular (Acceso) 2022 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2022
- Bloque A - Texto 1 · Ordinaria Reserva 2022
- Bloque A - Texto 2 · Ordinaria Reserva 2022
- Ejercicio Text 1: The Hermitage Cats · Ordinaria Suplente 2022
- Ejercicio Text 2: Would you like to live for 1,000 years? · Ordinaria Suplente 2022
- Bloque A - Texto 2 · Ordinaria Titular (Acceso) 2022
- Ejercicio Text 1: It's a Good Day to Be a Dog! · Ordinaria Titular (Admisión) 2022
- Ejercicio Text 2: Women's Right to Vote in the United Kingd… · Ordinaria Titular (Admisión) 2022
- Bloque A - Texto 1 · Extraordinaria Reserva 2021
- Bloque A - Texto 2 · Extraordinaria Reserva 2021