Ejercicio 25 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · Fisiología y Fisiopatología I UB 2015
Tema: Excitabilitat: potencial d'acció, conducció i sinapsi · Del examen Recopilatori d'exàmens de Fisiologia i Fisiopatologia I (2015)
Enunciado
Preguntes 1-120. Test vertader/fals (Curs 2016-17)
Determineu la certesa o falsedat de les afirmacions del test següent:
Determineu la certesa o falsedat de les afirmacions següents:
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
29. Els potencials graduats o locals compleixen estrictament la llei del tot o res.
Solución: F
30. La repolarització del potencial d'acció cel·lular depèn principalment del flux sortint de K+.
Solución: V
31. Un pas en el potencial transmembrana de -90 mV a -20 mV correspon conceptualment a una hiperpolarització.
Solución: F
32. Un estímul amb intensitat de llindar permet generar tant respostes locals graduades com potencials d'acció complets.
Solución: F
33. La transmissió saltatòria en fibres mielíniques assoleix velocitats de conducció més elevades que la propagació contínua.
Solución: V
34. Les cèl·lules de la neuroglia presenten capacitat excitable per transmetre potencials d'acció.
Solución: F
35. Una sinapsi axosomàtica connecta el botó terminal d'un axó amb el cos o soma de la neurona postsinàptica.
Solución: V
36. En una sinapsi elèctrica, la fusió vesicular i l'exocitosi del neurotransmissor depenen de l'augment del calci citosòlic presinàptic.
Solución: F
37. En patrons de convergència neuronal, diverses neurones presinàptiques fan contacte sobre una mateixa cèl·lula diana.
Solución: V
38. L'activitat de la MAO intervé en el catabolisme tant de la serotonina com de la noradrenalina.
Solución: V
44. La velocitat de conducció d'un axó és proporcionalment major com més gran és el seu diàmetre.
Solución: V
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio 22 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015 · Ejercicio 30 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015 ›
Más ejercicios de Excitabilitat: potencial d'acció, conducció i sinapsi
- Ejercicio 1 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció i… · 2015
- Ejercicio 5 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció i… · 2015
- Ejercicio 13 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Problema 15 · 2015
- Ejercicio 22 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 30 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 33 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 36 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 39 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 44 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015