Ejercicio 39 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · Fisiología y Fisiopatología I UB 2015
Tema: Excitabilitat: potencial d'acció, conducció i sinapsi · Del examen Recopilatori d'exàmens de Fisiologia i Fisiopatologia I (2015)
Enunciado
Activitat 3 (2019-20, Tipus A) - Preguntes 1-120: Test Vertader/Fals
Responau assenyalant la veracitat (V) o falsedat (F) de cadascuna de les qüestions que es plantegen a continuació:
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
28. Les cèl·lules que presenten propietats d'excitabilitat no són capaces de desenvolupar respostes elèctriques graduades.
Solución: Fals
29. El potencial electroquímic mesura el balanç net d'un ió considerant tant el gradient químic com l'elèctric per assolir l'equilibri.
Solución: Vertader
30. Un canvi en el potencial de repòs de -90 mV a -150 mV representa una despolarització de la membrana.
Solución: Fals
31. Un estímul llindar aplicat durant la fase de refractarietat relativa és suficient per disparar un segon potencial d'acció.
Solución: Fals
32. L'amplitud d'un potencial d'acció és idèntica tant si s'origina per un estímul llindar com per un de suprallindar.
Solución: Vertader
33. Els canals de K+ romandran tancats al llarg de tota la repolarització cel·lular.
Solución: Fals
34. Els potencials locals o graduats tenen capacitat de propagació saltatòria al llarg de la fibra.
Solución: Fals
35. Les cèl·lules glials o neuròglia manquen d'excitabilitat elèctrica i compleixen tasques de suport i protecció.
Solución: Vertader
36. La discontinuïtat entre beines de mielina contigües a l'axó rep el nom de nòdul de Ranvier.
Solución: Vertader
37. La missió essencial de les dendrites consisteix a emetre el potencial d'acció cap a la cèl·lula postsinàptica.
Solución: Fals
38. Una substància transmissora que incrementa la permeabilitat postsinàptica al Na+ actua com a inhibidora.
Solución: Fals
43. El grau de mielinització d'una fibra nerviosa es relaciona directament amb un increment de la velocitat de conducció axonal.
Solución: Vertader
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio 36 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015 · Ejercicio 44 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015 ›
Más ejercicios de Excitabilitat: potencial d'acció, conducció i sinapsi
- Ejercicio 22 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 25 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 30 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 33 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 36 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 44 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Problema 45 · 2015
- Problema 49 · 2015