Ejercicio 22 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · Fisiología y Fisiopatología I UB 2015
Tema: Excitabilitat: potencial d'acció, conducció i sinapsi · Del examen Recopilatori d'exàmens de Fisiologia i Fisiopatologia I (2015)
Enunciado
Preguntes 29-120. Bateria de preguntes vertader/fals de fisiologia
Indiqueu per a cadascuna de les afirmacions següents si és vertadera (V) o falsa (F):
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
4. El potencial d'acció neuronal consisteix en una alteració sobtada i transitòria del potencial de membrana.
Solución: V
5. Els potencials graduats donen lloc a un període refractari.
Solución: F
6. Els canals de potassi dependents de voltatge poden presentar tres estats: obert, tancat o inactivat.
Solución: F
7. La velocitat de conducció del potencial d'acció és superior en neurones mielíniques que en amielíniques.
Solución: V
8. Una variació del potencial transmembrana de -90 mV a -20 mV es defineix com una hiperpolarització.
Solución: F
9. En una xarxa neuronal convergent, múltiples neurones presinàptiques estableixen sinapsi sobre una única cèl·lula postsinàptica.
Solución: V
10. Els astròcits formen part del grup de cèl·lules excitables del teixit nerviós.
Solución: F
11. L'emissió del senyal nerviós es produeix als botons o terminals axònics.
Solución: V
12. Els receptors ionotròpics postsinàptics regulen l'obertura de canals iònics emprant segons missatgers intracel·lulars.
Solución: F
13. La monoaminooxidasa (MAO) degrada tant catecolamines com serotonina.
Solución: V
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Problema 15 · 2015 · Ejercicio 25 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015 ›
Más ejercicios de Excitabilitat: potencial d'acció, conducció i sinapsi
- Ejercicio 6 - Canals iònics del potencial d'acció · 2016
- Ejercicio 1 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció i… · 2015
- Ejercicio 5 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció i… · 2015
- Ejercicio 13 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Problema 15 · 2015
- Ejercicio 25 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 30 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 33 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 36 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015
- Ejercicio 39 - Excitabilitat: potencial d'acció, conducció… · 2015