Task 3 · Inglés PAU Murcia Ordinaria 2024
Tema: Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze) · Del examen Ordinaria (2024)
Enunciado
SECTION II: OVERALL LANGUAGE ABILITY (USE OF ENGLISH) (3 marks)
3. Complete the text choosing the best option (A, B, or C) for each gap (1-15). On your answer sheet, draw a table like the one below and, for each gap (1-15), copy the letter that corresponds to your answer (A, B, or C). Use CAPITAL LETTERS. [Score: 15 items x 0.1 marks = 1.5 marks]
For Brazilians, the news of Pelé’s death did not come as a shock when it was announced (1) _____ 21 st December 2022. His daughter, Kely Nascimento, had been updating fans on social media ever (2) _____ he was taken to the hospital. He had been suffering (3) _____ health problems since 2012 when he had an operation (4) _____ left him needing a wheelchair, but it was cancer that had seen him go in and out of the hospital and eventually took his life. (5) _____ his death was expected, (6) _____ was emotional news for his fans. He was adored around the world. The man some called the greatest footballer (7) _____ and who in Brazil was known as The King (8) _____.
Born in 1940, Pelé grew up poor. He worked in cafes and tea shops from a young (9) _____ to make extra money. His father was footballer Dondinho, (10) _____ taught the young Pelé to play football. As they had no money to buy a proper football, they often used a sock filled (11) _____ newspaper and tied up with string. (12) _____ not, they would use a grapefruit.
Pelé’s favourite player was a goalkeeper named Bilé. His school friends joked about the way he pronounced the name, which sounded (13) _____ like “Pelé” than like “Bilé”. Although he protested, they began to use it (14) _____ his nickname and it stuck. Pelé (15) _____ said he thought it sounded childish, and it had no meaning in Portuguese.
.
)

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. ... when it was announced (1) _____ 21st December 2022.
Solución: b) on
2. ... ever (2) _____ he was taken to the hospital.
Solución: c) since
3. He had been suffering (3) _____ health problems...
Solución: c) from
4. ... when he had an operation (4) _____ left him needing a wheelchair...
Solución: a) that
5. (5) _____ his death was expected...
Solución: b) Even though
6. ... (6) _____ was emotional news for his fans.
Solución: c) it
7. The man some called the greatest footballer (7) _____...
Solución: a) ever
8. ... and who in Brazil was known as The King (8) _____ .
Solución: a) was gone
9. He worked in cafes and tea shops from a young (9) _____...
Solución: a) age
10. His father was footballer Dondinho, (10) _____ taught the young Pelé...
Solución: c) who
11. ... they often used a sock filled (11) _____ newspaper...
Solución: b) with
12. (12) _____ not, they would use a grapefruit.
Solución: a) If
13. ... which sounded (13) _____ like “Pelé” than like “Bilé”.
Solución: b) more
14. ... they began to use it (14) _____ his nickname...
Solución: c) as
15. Pelé (15) _____ said he thought it sounded childish...
Solución: a) later
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Section II - Task 3 · Extraordinaria 2024 · Problema 3 · Extraordinaria 2023 ›
Más ejercicios de Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze)
- Problema 4 · Extraordinaria 2026
- Problema 4 · Ordinaria 2026
- Problema 4 · Extraordinaria 2025
- Task 4 · Ordinaria 2025
- Ejercicio Section II - Task 3 · Extraordinaria 2024
- Problema 3 · Extraordinaria 2023
- Problema 3 · Ordinaria 2023
- Task 3 · Extraordinaria 2022
- Task 3 · Ordinaria 2022
- Task 3 · Extraordinaria 2021