Ejercicio Section II - Task 3 · Inglés PAU Murcia Extraordinaria 2024

Tema: Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze) · Del examen Extraordinaria (2024)

Enunciado

SECTION II: OVERALL LANGUAGE ABILITY (USE OF ENGLISH) (3 marks)

3. Complete the text choosing the best option (A, B, or C) for each gap (1-15). On your answer sheet, draw a table like the one below and, for each gap (1-15), copy the letter that corresponds to your answer (A, B, or C). Use CAPITAL LETTERS. [Score: 15 items x 0.1 marks = 1.5 marks]

Goofy: Dog or cow?

I can’t tell you how many times people have asked: “Is Goofy a dog or a cow?” I am not sure (1) people are questioning the character’s species, but we can clear this up once and for all.

Why (2) people think Goofy is a cow? Disney is very clear: Mickey is a mouse, Donald is a duck, and Pluto most certainly is a dog. And (3) Mickey and Donald have human-like qualities, Pluto does (4). Perhaps that is the reason for people to think Goofy (5) be a dog and that he must be a cow. I mean, (6) Disney create two dogs, giving only one human-like quality? The second cause (7) Goofy is a cow comes from his love interest. Throughout Disney movies and cartoons featuring (8) loveable character, we are (9) that Goofy’s love interest is Clarabelle Cow. This probably leads people to (10) believe that Goofy is a cow.

Why may people think Goofy is a dog? (11) you look into the history of Goofy, you will find that Disney originally created Dippy Dawg (12) 1932. You can find him in Mickey’s Revue, sitting (13) what appears to be an early version of Clarabelle Cow. (14) that same year, Dippy Dawg seems to transform into a younger version renamed Goofy in the cartoon Orphan’s Benefit.

The final word on whether Goofy is a cow or a dog. Bill Farmer, (15) has been the voice of Goofy since 1987, clears up the misconception: “Goofy … is just Goofy!”

.

Enunciado: Ejercicio Section II - Task 3 · Inglés PAU Murcia Extraordinaria 2024

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. I am not sure (1) ___ people are questioning the character’s species

Solución: c) why

2. Why (2) ___ people think Goofy is a cow?

Solución: a) do

3. And (3) ___ Mickey and Donald have human-like qualities, Pluto does (4) ___.

Solución: a) while

4. ...Pluto does (4) ___.

Solución: b) not

5. Perhaps that is the reason for people to think Goofy (5) ___ be a dog

Solución: c) can’t

6. I mean, (6) ___ Disney create two dogs, giving only one human-like quality?

Solución: b) would

7. The second cause (7) ___ Goofy is a cow comes from his love interest.

Solución: a) for believing

8. Throughout Disney movies and cartoons featuring (8) ___ loveable character,

Solución: c) the

9. ...we are (9) ___ that Goofy’s love interest is Clarabelle Cow.

Solución: c) shown

10. This probably leads people to (10) ___ believe that Goofy is a cow.

Solución: b) once again

11. (11) ___ you look into the history of Goofy, you will find...

Solución: a) If

12. ...Disney originally created Dippy Dawg (12) ___ 1932.

Solución: b) back in

13. ...sitting (13) ___ what appears to be an early version of Clarabelle Cow.

Solución: a) beside

14. (14) ___ that same year, Dippy Dawg seems to transform...

Solución: a) Later on

15. Bill Farmer, (15) ___ has been the voice of Goofy since 1987,

Solución: c) who

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Task 4 · Ordinaria 2025 · Task 3 · Ordinaria 2024 ›

Más ejercicios de Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze)