Ejercicio Text 1 · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular (Admisión) 2021

Tema: Comprensión Lectora · Del examen Ordinaria Titular (Admisión) (2021)

Enunciado

TEXT 1: ARTIFICIAL INTELLIGENCE TO REDUCE DRIVING STRESS

1 I am testing a new car, trying to forget my troubles and concentrate on the driving, so that I do not become a danger to pedestrians.

2 “Hello, Corinne, what’s stressing you right now?,” a calm voice speaks from my car’s audio system. The conversation that follows

3 shows all the ways in which artificial intelligence could transform our experience behind the wheel: not by driving the car for us but by

4 taking better care of us as we drive.

5 5 Three-quarters of U.S. workers drive to work alone. This may be a problem if we take into account that long trips to work are

6 associated with serious health risks, such as high blood pressure or obesity. Technology, however, has long promised that the solution

7 is right around the corner: self-driving cars. But it will likely be decades before such cars are a reality.

8 In the meantime, a small group of scientists are working on how cars can make us happier while we drive them. Their main project

9 is this car: it is equipped with the latest technologies to decrease a driver’s stress. In fact, this car offers the option of practicing a

10 10 guided breathing exercise while the driver’s seat vibrates at intervals, and then, there is a voice instructing the driver to breathe along

11 with its rhythm.

12 The goal is a car that can detect a rise in a driver’s stress level, via seat and steering wheel sensors or neck-tension cameras. It

13 would then automatically start the breathing exercise, talk about a problem or tell a joke to ease tension. So, after this experience, and

14 while we wait for self-driving cars, I can’t wait for this vehicle to be on the market!

CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)

1.

The writer might be a problem to pedestrians if...

2.

The new car can...

ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)

3.

Solo journeys to work may cause long-term health effects.

4.

Cars that drive themselves will surely be a fact in ten years.

5.

Stress-level in the driver can be sensed in this new car by different devices.

6.

The writer would never buy this new car if produced.

7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

7.1.

7.2.

8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

8.1.

8.2.

Enunciado: Ejercicio Text 1 · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular (Admisión) 2021

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. The writer might be a problem to pedestrians if...

Solución: (b) she weren't paying attention.

2. The new car can...

Solución: (d) provide stress-relief strategies.

3. Solo journeys to work may cause long-term health effects.

Solución: TRUE

3. Justification: Solo journeys to work may cause long-term health effects.

Solución: “Three-quarters of U.S. workers drive to work alone. This may be a problem if we take into account that long trips to work are associated with serious health risks, (such as high blood pressure or obesity.)” (lines 5-6)

4. Cars that drive themselves will surely be a fact in ten years.

Solución: FALSE

4. Justification: Cars that drive themselves will surely be a fact in ten years.

Solución: “But it will likely be decades before such cars are a reality.” (line 7)

5. Stress-level in the driver can be sensed in this new car by different devices.

Solución: TRUE

5. Justification: Stress-level in the driver can be sensed in this new car by different devices.

Solución: “The goal is a car that can detect a rise in a driver’s stress level, via seat and steering wheel sensors or neck-tension cameras.” (line 12)

6. The writer would never buy this new car if produced.

Solución: FALSE

6. Justification: The writer would never buy this new car if produced.

Solución: “(So, ... cars,) I can’t wait for this vehicle to be on the market!” (line 14)

7.1. ONE SYNONYM FOR “elevation” (noun)

Solución: rise

7.2. ONE SYNONYM FOR “choice” (noun)

Solución: option

8.1. ONE WORD MEANING “someone who travels on foot”

Solución: pedestrian / pedestrians

8.2. ONE WORD MEANING “something that you say or do to make people laugh”

Solución: joke

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Bloque A - Texto 2 · Ordinaria Titular (Acceso) 2021 · Ejercicio Text 2 · Ordinaria Titular (Admisión) 2021 ›

Más ejercicios de Comprensión Lectora