Bloque A - Text 1 · Inglés PAU Andalucía Examen E 2020
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Examen E (2020)
Enunciado
TEXT 1: FASHION AND WASTE
1 In 2018, beauty vlogger Samantha Ravndahl announced to her legion of subscribers that she would no longer accept
2 promotional samples because she was concerned about the waste in the packaging of beauty and fashion items. She was trying
3 to combat not just her own waste, but that of all her followers.
4 It's really a game of chicken or the egg to decide who is to blame for the culture of waste: social media or fashion itself? The
5 answer is a toxic combination of both. Before social media, there were magazines, glossy pages that dictated what was in and out.
6 They only came out once a week or a month, but they perpetuated the idea that fashion had an expiration date. By giving users
7 unlimited potential to broadcast their lives, social media has gone further and made it an unwritten fashion rule that "new" means
8 better: you cannot wear the same outfit twice. 41% of people between 19 and 25 years old say they won't rewear an outfit, and
9 four in five consumers say they have made a purchase because an influencer shared it. This is where Samantha Ravndahl wants
10 to make a change.
11 The consequences of an entire generation using and rapidly throwing away products and clothes that are mostly non-
12 degradable is apocalyptic for our environment. It is undoubtedly clear that the benefits of social media, measured in likes and
13 shares, are not worth the harm they're doing to the planet. We are facing the complete destruction of our ecosystem. Starting with
14 our own relationship with social media, shouldn't we reexamine the habits that make us complicit in the climate crisis?
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
1.
According to the text, Samantha Ravndahl...
2.
According to the text, social media...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
3.
Samantha has plenty of followers.
TRUE
FALSE
4.
Social media is solely responsible for the culture of waste.
TRUE
FALSE
5.
Fashion magazines used to come out at least twice a week.
TRUE
FALSE
6.
According to the text, most consumers say they buy what their friends recommend.
TRUE
FALSE
7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
7.1.
7.2.
8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
8.1.
8.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. According to the text, Samantha Ravndahl...
Solución: (d) will not take free items anymore.
2. According to the text, social media...
Solución: (b) has worsened the environmental problem.
3. Samantha has plenty of followers.
Solución: TRUE (line 1) "...her legion of subscribers"
4. Social media is solely responsible for the culture of waste.
Solución: FALSE (lines 4-5) "The answer is a toxic combination of both." / (line 6) "...but they perpetuated the idea that fashion had an expiration date."
5. Fashion magazines used to come out at least twice a week.
Solución: FALSE (line 6) "They only came out once a week or a month."
6. According to the text, most consumers say they buy what their friends recommend.
Solución: FALSE (line 9) "...four in five consumers say they have made a purchase because an influencer shared it."
7.1. ONE SYNONYM FOR "poisonous" (adjective)
Solución: toxic
7.2. ONE SYNONYM FOR "complete" (adjective)
Solución: entire
8.1. ONE WORD MEANING: "the act or process of buying something"
Solución: purchase
8.2. ONE WORD MEANING: "set of clothes worn together for a particular occasion or purpose"
Solución: outfit
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Text 2 · Ordinaria Titular (Admisión) 2021 · Bloque A - Text 2 · Examen E 2020 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Bloque A - Text 2 · Ordinaria Suplente 2021
- Bloque A - Texto 1 · Ordinaria Titular (Acceso) 2021
- Bloque A - Texto 2 · Ordinaria Titular (Acceso) 2021
- Ejercicio Text 1 · Ordinaria Titular (Admisión) 2021
- Ejercicio Text 2 · Ordinaria Titular (Admisión) 2021
- Bloque A - Text 2 · Examen E 2020
- Bloque A - Text 1 · Examen F 2020
- Bloque A - Text 2 · Examen F 2020
- Ejercicio Text 1: Cult Films · Examen G 2020
- Ejercicio Text 2: The Seises · Examen G 2020