Bloque A - Text 1 · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Titular (Admisión) 2020

Tema: Comprensión Lectora · Del examen Extraordinaria Titular (Admisión) (2020)

Enunciado

TEXT 1: JULIA AND WOLFY

1 At that time, there were many things that were wrong about my life. I worked as a freelancer, which meant staying home for

2 days on end, sitting alone in front of my laptop with a mountain of work to do. And then, when I went out, I'd go to these drinking

3 parties that were incredibly destructive to my well-being, never knowing when I would come back. I tried to make changes, but I

4 couldn't. I felt frozen in time.

5 When my boyfriend and I finally got a flat together, I realised I really wanted a dog. After many failed attempts, we found a man

6 who offered us a lurcher. On our first encounter, the dog walked towards us, sad-looking, really dirty and awfully-smelling. But he

7 was still so elegant and funny too. We felt it was exciting having this other little soul come into our tiny orbit. I immediately put

8 myself on "maternity leave". We just hung out for a while. We'd go together for lunch and on lots of walks. Wolfy, as I called him,

9 loved it.

10 It's incredible how the presence of a simple animal centred me back to a calm part of myself. Although I was only 45, my way

11 of life had made me somewhat hard, cold and distant. Wolfy softened me and helped me love unconditionally. I still went to parties,

12 but in a less destructive way. And I now had a reason to come back home.

13 Since I met Wolfy, I have been replacing those things that harm me most for those that make my short time on this earth joyful

14 and positive. He is my daily lesson on how to live happily.

CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)

1.

Before meeting Wolfy, Julia...

2.

After adopting Wolfy, Julia...

ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)

3.

According to the text, Julia's free time activities were not healthy.

TRUE

FALSE

4.

Wolfy was the only dog they tried to adopt.

TRUE

FALSE

5.

Wolfy ran away from Julia and her boyfriend the first time he saw them.

TRUE

FALSE

6.

Before adopting Wolfy, Julia was neither tender nor warm as a person.

TRUE

FALSE

7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

7.1.

7.2.

8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

8.1.

8.2.

Enunciado: Bloque A - Text 1 · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Titular (Admisión) 2020

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Before meeting Wolfy, Julia...

Solución: c) worked mostly at home.

2. After adopting Wolfy, Julia...

Solución: b) spent a lot of time with him.

3. According to the text, Julia's free time activities were not healthy.

Solución: FALSE (lines 2-3) "(And then, when I went out,) I'd go to these drinking parties that were incredibly destructive to my well-being, (never knowing when I would come back)."

4. Wolfy was the only dog they tried to adopt.

Solución: FALSE (lines 5-6) "After many failed attempts, (we found a man who offered us a lurcher.)"

5. Wolfy ran away from Julia and her boyfriend the first time he saw them.

Solución: FALSE (line 6) "On our first encounter, the dog walked towards us..."

6. Before adopting Wolfy, Julia was neither tender nor warm as a person.

Solución: TRUE (lines 10-11) "Although I was only 45, my way of life had made me somewhat hard, cold and distant."

7.1. ONE SYNONYM FOR "hurt" (verb).

Solución: harm

7.2. ONE OPPOSITE FOR "unrefined" (adjective).

Solución: elegant

8.1. ONE WORD MEANING "curved path, usually elliptical, described by a planet"

Solución: orbit

8.2. ONE WORD MEANING "someone with a job without a long-term commitment to any employer"

Solución: freelancer

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio Text 2: Spanish Guiri · Examen H 2020 · Bloque A - Text 2 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2020 ›

Más ejercicios de Comprensión Lectora