Bloque A - Text 2 · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Titular (Admisión) 2020
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Extraordinaria Titular (Admisión) (2020)
Enunciado
TEXT 2: THANKSGIVING DAY
1 Thanksgiving may be America's most beloved national holiday, but its history is very unclear. Even the details of the
famous feast between the Plymouth settlers and the indigenous people in November of 1621 are sketchy. The best account we
have is a letter from English settler Edward Winslow that never mentions the word 'Thanksgiving', but tells of a weeklong harvest
celebration that included sharing the table with Chief Massasoit and 90 of his men.
5 Over the centuries, that briefly-mentioned feast week has taken on a life of its own, with each generation adding something
new to the tradition. The Thanksgiving feast in Plymouth probably had little in common with today's traditional holiday meal.
Although turkeys were indigenous, there's no record of a big, roasted bird at the feast. The natives brought deer and there would
have been lots of local seafood plus the fruits of the first pilgrim harvest, including pumpkin. No mashed potatoes, though. Potatoes
had only been recently shipped back to Europe from South America.
10 America first called for a national day of thanksgiving to celebrate victory over the British in the Battle of Saratoga, which took
place in 1777. However, the first official proclamation of a national Thanksgiving holiday didn't come until 1863, when President
Abraham Lincoln called for an annual Thanksgiving celebration on the final Thursday in November. In 1939 President Franklin
Delano Roosevelt decreed that Thanksgiving would be celebrated a week earlier. He was very concerned that the Christmas
shopping season was too short. Fierce opposition from Thanksgiving traditionalists finally forced Congress to officially move
15 Thanksgiving back to the fourth Thursday of November, where it has remained ever since.
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
9.
The first Thanksgiving feast...
10.
The original Thanksgiving meal...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
11.
The name of the holiday originates in Edward Winslow's narration of the first Thanksgiving celebration.
TRUE
FALSE
12.
Potato was not served in the original Thanksgiving meal.
TRUE
FALSE
13.
The first official Thanksgiving commemorated a military event.
TRUE
FALSE
14.
Roosevelt changed the date of the holiday for commercial reasons.
TRUE
FALSE
15. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
15.1.
15.2.
16. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
16.1.
16.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
9. The first Thanksgiving feast...
Solución: d) is described in a letter.
10. The original Thanksgiving meal...
Solución: c) might have incorporated local food.
11. The name of the holiday originates in Edward Winslow's narration of the first Thanksgiving celebration.
Solución: FALSE
11. Justification
Solución: "The best account we have is a letter from English settler Edward Winslow that never mentions the word 'Thanksgiving'." (lines 2-3)
12. Potato was not served in the original Thanksgiving meal.
Solución: TRUE
12. Justification
Solución: "No mashed potatoes, though. (Potatoes had only been recently shipped back to Europe from South America.)" (lines 8-9)
13. The first official Thanksgiving commemorated a military event.
Solución: TRUE
13. Justification
Solución: "America first called for a national day of thanksgiving to celebrate victory over the British in the Battle of Saratoga." (line 10)
14. Roosevelt changed the date of the holiday for commercial reasons.
Solución: TRUE
14. Justification
Solución: "President Franklin Delano Roosevelt decreed that Thanksgiving would be celebrated a week earlier. He was very concerned that the Christmas shopping season was too short." (lines 12-14)
15.1. ONE SYNONYM FOR "worried" (adjective).
Solución: concerned
15.2. ONE OPPOSITE FOR "gentle" (adjective).
Solución: fierce
16.1. ONE WORD MEANING "to cook with dry heat in an oven"
Solución: roast / roasted
16.2. ONE WORD MEANING "group of people born and living about the same time"
Solución: generation
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2020 · Ejercicio Text 1 · Ordinaria Titular (Acceso) 2020 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Ejercicio Text 1: Cult Films · Examen G 2020
- Ejercicio Text 2: The Seises · Examen G 2020
- Ejercicio Text 1: Disney Princesses: Now and Then · Examen H 2020
- Ejercicio Text 2: Spanish Guiri · Examen H 2020
- Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2020
- Ejercicio Text 1 · Ordinaria Titular (Acceso) 2020
- Ejercicio Text 2 · Ordinaria Titular (Acceso) 2020
- Ejercicio Text 1: A Cheese that Tastes of Future · Ordinaria Titular (Admisión) 2020
- Ejercicio Text 2: K(orean)-Pop · Ordinaria Titular (Admisión) 2020
- Bloque A - Text 1 · Reserva X (Acceso) 2020