Ejercicio Text 2 · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular (Acceso) 2020
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Ordinaria Titular (Acceso) (2020)
Enunciado
TEXT 2: THE VISION
1 He called her Bumps because when she smiled, her big cheeks grew even larger, turning pink with the natural timidity of a
2 farm girl.
3 Kevin was my college roommate, and Bumps was his girlfriend. He thought of himself as too urbane and sophisticated to marry
4 a modest, apple-cheeked farm girl, so he ended their relationship before it got too serious.
5 Months later I ran into Bumps. We sat and talked about the obvious: How was Kevin? Was he seeing anyone? I told her he
6 was doing okay and hadn't seen anyone else. Suddenly, and I have a difficult time explaining this, a thought, or maybe a scene,
7 came to my mind. I suppose you could call it a vision. From somewhere high in the air I watched Kevin and Bumps as they got
8 married next to a lake I'd never seen before. I was perplexed but I said nothing about it to her. If she and Kevin were going to get
9 back together, it wouldn't be because I told them I'd had a vision of them getting married.
10 Later, when I arrived home, I stood on the doorstep for a moment, repeating to myself my resolution not to mention what had
11 happened. However, just as I opened the door, I was unable to control my mouth and said "I think you should start seeing Bumps
12 again." It was as if someone else was speaking. Kevin let out a loud laugh. We agreed that it was weird and left it at that.
13 I never mentioned the lake or the marriage scene to anyone. The next summer, Kevin and Bumps got married next to that
14 lake.
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
9.
Kevin had broken up with Bumps because...
10.
According to the text, the narrator...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
11.
Kevin called her Bumps because she smiled very often.
TRUE
FALSE
12.
Bumps asked the narrator to meet.
TRUE
FALSE
13.
In order not to interfere, the narrator did not mention "the wedding" to Bumps.
TRUE
FALSE
14.
The narrator's vision eventually came true.
TRUE
FALSE
15. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
15.1.
15.2.
16. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
16.1.
16.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
9. Kevin had broken up with Bumps because...
Solución: (d) he didn't think marrying her was a good idea.
10. According to the text, the narrator...
Solución: (b) always kept the vision to himself.
11. Kevin called her Bumps because she smiled very often.
Solución: FALSE
11. Justification
Solución: "because when she smiled, her big cheeks grew even larger, turning pink with the natural timidity of a farm girl."
12. Bumps asked the narrator to meet.
Solución: FALSE
12. Justification
Solución: "Months later I ran into Bumps."
13. In order not to interfere, the narrator did not mention "the wedding" to Bumps.
Solución: TRUE
13. Justification
Solución: "If she and Kevin were going to get back together, it wouldn't be because I told them I'd had a vision of them getting married."
14. The narrator's vision eventually came true.
Solución: TRUE
14. Justification
Solución: "The next summer, Kevin and Bumps got married next to that lake."
15.1. ONE SYNONYM FOR "shyness" (noun)
Solución: timidity
15.2. ONE SYNONYM FOR "puzzled" (adjective)
Solución: perplexed
16.1. ONE WORD MEANING "the firm decision to do something"
Solución: resolution
16.2. ONE WORD MEANING "strikingly odd or unusual"
Solución: weird
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Text 1 · Ordinaria Titular (Acceso) 2020 · Ejercicio Text 1: A Cheese that Tastes of Future · Ordinaria Titular (Admisión) 2020 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Ejercicio Text 1: Disney Princesses: Now and Then · Examen H 2020
- Ejercicio Text 2: Spanish Guiri · Examen H 2020
- Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2020
- Bloque A - Text 2 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2020
- Ejercicio Text 1 · Ordinaria Titular (Acceso) 2020
- Ejercicio Text 1: A Cheese that Tastes of Future · Ordinaria Titular (Admisión) 2020
- Ejercicio Text 2: K(orean)-Pop · Ordinaria Titular (Admisión) 2020
- Bloque A - Text 1 · Reserva X (Acceso) 2020
- Bloque A - Text 2 · Reserva X (Acceso) 2020
- Bloque A - Text 1 · Reserva Z (Admisión) 2020