Ejercicio Text 1: Cult Films · Inglés PAU Andalucía Examen G 2020

Tema: Comprensión Lectora · Del examen Examen G (2020)

Enunciado

TEXT 1: CULT FILMS

1 Films like The Godfather are considered masterpieces, as they quickly earned critical acclaim and achieved box-office success.

2 Cult films, on the contrary, are movies that managed to win lots of passionate fans over a long period of time. The cult grows as

3 admirers spread the word about this little known, but in their opinion, must-see film.

4 The one feature that all cult movies have in common is that, although studios may not have valued them, audiences certainly

5 did. For instance, Night of the Living Dead became a fan favorite because it was a great movie that didn't receive the recognition

6 it deserved when it was originally released in 1968. Others like The Toxic Avenger (1984) became cult hits for the opposite reason:

7 they are terrible movies.

8 The most famous cult movie of all time, The Rocky Horror Picture Show, has been showing as a midnight movie at certain

9 theaters since 1976. Often, fans recite dialogue along with the movie, dress as their favorite character, and throw objects at the

10 screen, much to the irritation of theater owners and cleaning staff.

11 Cult films owe much of their current success to the Internet, but fans still love to meet in person at crowded conventions where

12 they can share enthusiasm for their beloved films. For example, The Big Lebowski (1998) has inspired an annual "Lebowski Fest"

13 that celebrates every aspect of the film and has even created a religion called Dudeism after the Dude, the main character of the

14 film.

15 Few films can inspire such dedication from their fans, which makes cult movies perhaps the best type of movies —or at least

16 the only ones that provide endless fun for their faithful fans!

CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)

1.

According to the text, cult films...

2.

According to the text, cult movies become favourites because...

ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)

3.

Fans of The Rocky Horror Picture Show often attend showings in costume.

TRUE

FALSE

4.

The Internet has contributed to the popularity of cult movies.

TRUE

FALSE

5.

Cult film fans only meet online.

TRUE

FALSE

6.

Dudeism is a faith inspired by the protagonist in The Big Lebowski.

TRUE

FALSE

FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

7.1.

7.2.

FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

8.1.

8.2.

Enunciado: Ejercicio Text 1: Cult Films · Inglés PAU Andalucía Examen G 2020

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. According to the text, cult films...

Solución: (c) have devoted fans.

2. According to the text, cult movies become favourites because...

Solución: (b) their fans recommend them.

3. Fans of The Rocky Horror Picture Show often attend showings in costume.

Solución: TRUE (line 9) "Often, fans recite dialogue along with the movie, dress as their favorite character,"

4. The Internet has contributed to the popularity of cult movies.

Solución: TRUE (line 11) "Cult films owe much of their current success to the Internet."

5. Cult film fans only meet online.

Solución: FALSE (line 11) "... but fans still love to meet in person at crowded conventions"

6. Dudeism is a faith inspired by the protagonist in The Big Lebowski.

Solución: TRUE (lines 13-14) "... a religion called Dudeism after the Dude, the main character of the film."

7.1. ONE SYNONYM FOR "awful" (adjective)

Solución: terrible

7.2. ONE SYNONYM FOR "annoyance" (noun)

Solución: irritation

8.1. ONE WORD MEANING "a surface on which text or images are projected for display"

Solución: screen

8.2. ONE WORD MEANING "a work done with extraordinary skill"

Solución: masterpieces / masterpiece

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Bloque A - Text 2 · Examen F 2020 · Ejercicio Text 2: The Seises · Examen G 2020 ›

Más ejercicios de Comprensión Lectora