Bloque A - Text 2 · Inglés PAU Andalucía Examen F 2020
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Examen F (2020)
Enunciado
TEXT 2: ALTERNATIVE DIETS
1 More and more people are choosing the vegan diet, which excludes all food that comes from animals, such as meat, dairy and
2 eggs. However, some vegans are making the choice to return to the meat market.
3 Susie Nicholson became vegan at the age of 19. "I wanted to become vegan because I was very concerned about animal
4 abuse and farming methods, and I felt I should stop eating meat," she said. But as the years went by, she saw her health deteriorate
5 and wondered what might be the cause. She decided to return to eating meat 6 years later. "I was suffering with depression and a
6 slow thyroid, and I decided to make a change. It was not what I was eating, but what I was not eating, and making that change
7 might make a difference".
8 She was very sceptical about it at first, she says, but the impact was almost immediate. Within 48 hours, she started to feel
9 better. "From an ethical point of view, I wish I could live without animal products, but my body just can't cope with it".
10 According to the National Health Service (NHS), vegans should plan ahead and eat a varied and balanced diet to be able to
11 get all the nutrients they need. For example, vegans must make sure they do not miss out on calcium, iron and B12, which are
12 important dietary elements. The NHS suggests eating plant-based proteins, a variety of fruit and vegetables, and dairy substitutes
13 like soya drinks and yoghurt.
14 So, if you want to try a vegan diet, it makes sense to start by asking a professional nutritionist for specific advice.
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
9. Susie would like to continue eating a vegan diet, but she...
10. According to the text, Susie went vegan because...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
11. The number of vegans is currently growing.
TRUE
FALSE
12. Susie noticed very soon the effects of quitting the vegan diet.
TRUE
FALSE
13. Proteins can only be found in meat.
TRUE
FALSE
14. People who want to go vegan should get help from an expert.
TRUE
FALSE
15. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
15.1.
15.2.
16. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
16.1.
16.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
9. Susie would like to continue eating a vegan diet, but she...
Solución: (d) can't live on a strict vegan diet anymore.
10. According to the text, Susie went vegan because...
Solución: (c) she didn't like the way animals are treated.
11. The number of vegans is currently growing.
Solución: TRUE
11. Justification: The number of vegans is currently growing.
Solución: "More and more people are choosing the vegan diet." (line 1)
12. Susie noticed very soon the effects of quitting the vegan diet.
Solución: TRUE
12. Justification: Susie noticed very soon the effects of quitting the vegan diet.
Solución: "the impact was almost immediate." / "Within 48 hours, she started to feel better." (lines 8-9)
13. Proteins can only be found in meat.
Solución: FALSE
13. Justification: Proteins can only be found in meat.
Solución: "(The NHS suggests eating) plant-based proteins." (line 12)
14. People who want to go vegan should get help from an expert.
Solución: TRUE
14. Justification: People who want to go vegan should get help from an expert.
Solución: "if you want to try a vegan diet, it makes sense to start by asking a professional nutritionist for specific advice." (line 14)
15.1. ONE SYNONYM FOR "selection" (noun)
Solución: choice
15.2. ONE OPPOSITE FOR "improve" (verb)
Solución: deteriorate
16.1. ONE WORD MEANING "recommendation as to appropriate choice of action"
Solución: advice
16.2. ONE WORD MEANING "not easily convinced, having doubts or reservations"
Solución: sceptical
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Bloque A - Text 1 · Examen F 2020 · Ejercicio Text 1: Cult Films · Examen G 2020 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Ejercicio Text 1 · Ordinaria Titular (Admisión) 2021
- Ejercicio Text 2 · Ordinaria Titular (Admisión) 2021
- Bloque A - Text 1 · Examen E 2020
- Bloque A - Text 2 · Examen E 2020
- Bloque A - Text 1 · Examen F 2020
- Ejercicio Text 1: Cult Films · Examen G 2020
- Ejercicio Text 2: The Seises · Examen G 2020
- Ejercicio Text 1: Disney Princesses: Now and Then · Examen H 2020
- Ejercicio Text 2: Spanish Guiri · Examen H 2020
- Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2020