Problema 4 · Inglés PAU Murcia Extraordinaria 2025
Tema: Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze) · Del examen Extraordinaria (2025)
Enunciado
SECTION II: OVERALL LANGUAGE ABILITY (USE OF ENGLISH) (30 marks)
4. Complete the text choosing the best option (A, B, or C) for each gap (1-15). On your answer sheet, draw a table like the one below and, for each gap (1-15), copy the letter that corresponds to your answer (A, B, or C). Use CAPITAL LETTERS. [Score: 15 items x 1 mark = 15 marks]
As TikTok faces a nationwide prohibition, families across the U.S. are left wondering (1) it will affect them. For (2) children and teens, TikTok is a very important part of their lives, (3) them to create and share content and connect with friends. According to the PEW Research Center, approximately 63% of young people aged 13 to 17 reported using TikTok, with 17% indicating they are on TikTok (4) constantly. As the deadline approaches, here's what parents need to know about the reasons behind the prohibition, how (5) their children adjust, and what alternatives they (6) explore.
Why is TikTok (7) prohibited? U.S. lawmakers are concerned that TikTok 's parent company, ByteDance, could be forced to share American (8) data with the Chinese government, posing a national security risk. (9) threat, they claim, is double. First, because of the data it could get from the phones of the American people, and, second, because the Chinese government (10) TikTok 's algorithm to influence American thought.
"What could my child replace TikTok with?" (11) TikTok is prohibited, there are alternatives that children can explore (12) offer similar engagement, such as YouTube Shorts, Instagram, Dubsmash, and Snapchat Spotlight. Social media experts claim that Instagram reels are bound to become the (13) best thing for kids. "Many of the videos on the platform are often copies of (14) shared on TikTok anyway; plus, many of the trending sounds and topics on TikTok eventually make it to Instagram, (15) it'll most likely be the main alternative for children," he said.
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. ... left wondering (1) ___ it will affect them.
Solución: a) how
2. For (2) ___ children and teens...
Solución: c) many
3. ...very important part of their lives, (3) ___ them to create and share content...
Solución: b) enabling
4. ...indicating they are on TikTok (4) ___ constantly.
Solución: b) almost
5. ...how (5) ___ their children adjust...
Solución: b) to help
6. ...what alternatives they (6) ___ explore.
Solución: a) can
7. Why is TikTok (7) ___ prohibited?
Solución: b) being
8. ...forced to share American (8) ___ data with the Chinese government...
Solución: c) users'
9. (9) ___ threat, they claim, is double.
Solución: b) The
10. ...because the Chinese government (10) ___ TikTok's algorithm...
Solución: a) could manipulate
11. (11) ___ TikTok is prohibited, there are alternatives...
Solución: c) If
12. ...alternatives that children can explore (12) ___ offer similar engagement...
Solución: b) that
13. ...Instagram reels are bound to become the (13) ___ best thing for kids.
Solución: a) next
14. ...often copies of (14) ___ shared on TikTok anyway...
Solución: b) the ones
15. ...make it to Instagram, (15) ___ it'll most likely be the main alternative...
Solución: b) so
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Problema 4 · Ordinaria 2026 · Task 4 · Ordinaria 2025 ›