Problema 4 · Inglés PAU Murcia Ordinaria 2026

Tema: Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze) · Del examen Ordinaria (2026)

Enunciado

SECTION II: OVERALL LANGUAGE ABILITY (USE OF ENGLISH) (30 marks)

4. Complete the text choosing the best option (A, B, or C) for each gap (1-15). On your answer sheet, draw a table like the one below and, for each gap (1-15), copy the letter that corresponds to your answer (A, B, or C). Use CAPITAL LETTERS. [Score: 15 items x 1 mark = 15 marks]

Are air-fryers secretly improving indoor air quality? Scientists say 'yes,' under one condition.

(1) _____ air-fryer may be secretly helping the planet,

(2) _____ you have a liking for fatty foods.

These mini-appliances (3) _____ in popularity in recent years, quickly becoming a mainstay in kitchens across Europe.

Air-fryers (4) _____ use less electricity compared to conventional ovens, meaning they're a great

(5) _____ to keep energy bills low in the face of growing costs.

(6) _____, new research says air-fryers may be better for indoor air quality too.

Researchers from the University of Birmingham have used custom-made air quality chambers

(7) _____ volatile organic compounds (VOCs) and other airborne particles

(8) _____ are emitted during cooking. VOCs are carbon-based chemicals emitted from items

(9) _____ paint, cleaning products and materials that are often found in greater concentrations indoors.

The team used a commercially available 4.7 litre air-fryer for the experiments, cooking frozen fried, fresh low-fat,

(10) _____ fresh high-fat foods to compare emissions.

Scientists found that frozen onion rings, smoked bacon and unsmoked bacon produced the

(11) _____ levels of cooking-related emissions. It is thought this is

(12) _____ their high-fat content. However, cooking high-fat foods in a traditional fryer produces 10 to 100 times higher levels of VOCs.

"This study is the latest that shows the potential benefits (13) _____ indoor air quality of using air fryers for cooking,"

says the study's leading researcher, Professor Pfrang. " (14) _____ our previous study only looked at one type of food (lean chicken),

we wanted to look at a greater range of foodstuffs including (15) _____ with higher fat content to see how they compare specifically when cooked in an air-fryer."

The condition is you should always clean your air-fryer, as food residue can increase the number of harmful particles they emit.

.

Enunciado: Problema 4 · Inglés PAU Murcia Ordinaria 2026

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Complete gap (1): (1) _____ air-fryer may be secretly helping the planet

Solución: a) Your

2. Complete gap (2): (2) _____ you have a liking for fatty foods.

Solución: a) even if

3. Complete gap (3): These mini-appliances (3) _____ in popularity in recent years

Solución: c) have grown

4. Complete gap (4): Air-fryers (4) _____ use less electricity compared to conventional ovens

Solución: a) often

5. Complete gap (5): they're a great (5) _____ to keep energy bills low

Solución: c) way

6. Complete gap (6): (6) _____, new research says air-fryers may be better for indoor air quality too.

Solución: a) Now

7. Complete gap (7): custom-made air quality chambers (7) _____ volatile organic compounds

Solución: b) to measure

8. Complete gap (8): other airborne particles (8) _____ are emitted during cooking

Solución: a) that

9. Complete gap (9): items (9) _____ paint, cleaning products and materials

Solución: b) such as

10. Complete gap (10): fresh low-fat, (10) _____ fresh high-fat foods

Solución: a) and

11. Complete gap (11): produced the (11) _____ levels of cooking-related emissions.

Solución: c) highest

12. Complete gap (12): It is thought this is (12) _____ their high-fat content.

Solución: c) due to

13. Complete gap (13): the potential benefits (13) _____ indoor air quality of using air fryers

Solución: b) for

14. Complete gap (14): "(14) _____ our previous study only looked at one type of food

Solución: c) While

15. Complete gap (15): foodstuffs including (15) _____ with higher fat content

Solución: a) ones

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Problema 4 · Extraordinaria 2026 · Problema 4 · Extraordinaria 2025 ›

Más ejercicios de Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze)