Bloque A - Text 1 · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Suplente 2023
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Ordinaria Suplente (2023)
Enunciado
TEXT 1: SOMETHING BORROWED, SOMETHING BLUE...
1 Last August, a 911 operator came to the rescue of a desperate bride, but not in the way you would expect. A bride named
2 Amanda had her wedding dress stolen on the morning of her nuptials! She had been packing her car when, upon returning from a
3 quick trip to the house, she discovered the dress had gone missing. Panicking, she called 911 to report the theft.
4 Candice, the 911 dispatcher answering the call, couldn't help but sympathize with Amanda. She said that all she kept thinking
5 was "I have a wedding gown. Maybe she could wear that. Here we go, let's see if she wants it."
6 On an impulse, Candice asked her supervisor if she could offer the bride her dress. Of course, she had no idea if the dress
7 would fit, much less if Amanda would even want to give it a try. Luckily, her supervisor agreed and let her do it. Though grateful
8 for the offer, the traumatized bride asked to see a picture of the gown first. Candice completely understood. She texted the police
9 officer on the scene a picture of the gown and, thankfully, Amanda loved it.
10 The operator then asked her husband to pick up the dress, which was in her parents' attic. After overcoming a series of
11 obstacles, including discovering that he had taken the wrong keys, Candice's husband successfully delivered the dress to the bride
12 in time, and the wedding went off without any further incidents.
13 Some days later, newlywed Amanda surprised Candice at her office to return her dress. She wanted to say a personal and
14 heartfelt thank you to the woman that she believes saved her wedding.
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
1.
According to the text, the person who took Candice's gown to the bride was...
2.
According to the text,...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
3.
Amanda left her wedding dress unsupervised.
TRUE
FALSE
4.
Candice's manager disapproved of her kind gesture.
TRUE
FALSE
5.
Apart from the dress incident, there were no other impediments to the ceremony.
TRUE
FALSE
6.
Amanda and Candice never met each other.
TRUE
FALSE
7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
7.1.
7.2.
8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
8.1.
8.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. According to the text, the person who took Candice's gown to the bride was...
Solución: (c) Candice's husband.
2. According to the text, ...
Solución: (a) desperate Amanda didn't accept the offer immediately.
Are statements 3-6 TRUE or FALSE?
Solución: 3: TRUE; 4: FALSE; 5: TRUE; 6: FALSE
3. Justification: Amanda left her wedding dress unsupervised.
Solución: "(She had been packing her car when,) upon returning from a quick trip to the house, she discovered the dress had gone missing." (lines 2-3)
4. Justification: Candice's manager disapproved of her kind gesture.
Solución: "Luckily, her supervisor agreed and let her do it." (line 7)
5. Justification: Apart from the dress incident, there were no other impediments to the ceremony.
Solución: "(Candice's husband successfully delivered the dress to the bride in time,) and the wedding went off without any further incidents." (line 12)
6. Justification: Amanda and Candice never met each other.
Solución: "Some days later, newlywed Amanda surprised Candice at her office to return her dress." (line 13)
7.1. ONE SYNONYM FOR: "perhaps" (adverb)
Solución: maybe
7.2. ONE SYNONYM FOR: "sincere" (adjective)
Solución: heartfelt
8.1. ONE WORD MEANING: "to be of the right size"
Solución: fit
8.2. ONE WORD MEANING: "to understand and care about someone's problem"
Solución: sympathize
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Bloque A - Texto 2 · Ordinaria Reserva 2023 · Bloque A - Text 2 · Ordinaria Suplente 2023 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2023
- Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2023
- Bloque A - Text 2 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2023
- Bloque A - Texto 1 · Ordinaria Reserva 2023
- Bloque A - Texto 2 · Ordinaria Reserva 2023
- Bloque A - Text 2 · Ordinaria Suplente 2023
- Ejercicio Texto 1: War Letters · Ordinaria Titular (Acceso) 2023
- Ejercicio Texto 2: Is World Heritage in Danger? · Ordinaria Titular (Acceso) 2023
- Bloque A - Text 1 · Ordinaria Titular (Admisión) 2023
- Bloque A - Text 2 · Ordinaria Titular (Admisión) 2023