Bloque A - Texto 2 · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Reserva 2023
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Ordinaria Reserva (2023)
Enunciado
TEXT 2: THIS JOB IS A PIECE OF CAKE!
1 It turns out you might be able to eat candy for a living and make thousands in the process. Canada's Candy Funhouse is hiring
2 a chief candy officer, according to a recent job posting.
3 "Do you love candy and chocolate? Are you passionate about sweet treats and exploring unreleased and existing products? If
4 so, this is the perfect position for you!" the description reads. The Ontario-based company says the position pays 100,000 Canadian
5 dollars annually. The job can be remote or based in its Canada or New Jersey offices.
6 The chief candy officer will serve as head taste tester and try over 3,500 products monthly. Besides eating about 113 pieces
7 of candy a day, the chief candy officer will lead the company's candy strategy, run candy board meetings and have a say in which
8 products Candy Funhouse will release into the market. Applicants can be as young as 5 years old and must reside in North
9 America.
10 "All you need is a passion for candy and pop culture, and obviously a sweet tooth!" According to the job description, the chief
11 candy officer will also undergo "extensive palate training," which will be provided by the company. No previous experience is
12 necessary. So far, nearly 6,500 people have applied for the job. Inquiries on the job are so numerous that the company has
13 admitted that its usual response time is delayed.
14 The position no doubt involves excessive consumption of sugar, which the World Health Organization recommends limiting to
15 10% of the daily calorie intake. Too much sugar can increase the risk of Type-2 diabetes and heart disease. At least, the job
16 posting specifies that the position comes with an "extensive dental plan."
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
9.
According to the text, candidates...
10.
According to the text, the new candy officer...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
11.
In this position, you will have the chance to work from home.
TRUE
FALSE
12.
The appointed person will not take part in decision making.
TRUE
FALSE
13.
The company is receiving more requests for information than they can handle in time.
TRUE
FALSE
14.
The job requirements are unhealthy according to medical standards.
TRUE
FALSE
15. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
15.1.
15.2.
16. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
16.1.
16.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
9. According to the text, candidates...
Solución: (c) should be open to trying new products.
10. According to the text, the new candy officer...
Solución: (c) will receive specialized instruction.
11. In this position, you will have the chance to work from home. (True/False)
Solución: TRUE
11. Justification: In this position, you will have the chance to work from home.
Solución: "The job can be remote or based in its Canada or New Jersey offices." (line 5)
12. The appointed person will not take part in decision making. (True/False)
Solución: FALSE
12. Justification: The appointed person will not take part in decision making.
Solución: "(Besides eating about 113 pieces of candy a day,) the chief candy officer will lead the company's candy strategy, // run candy board meetings // and have a say in which products Candy Funhouse will release into the market." (lines 7-8)
13. The company is receiving more requests for information than they can handle in time. (True/False)
Solución: TRUE
13. Justification: The company is receiving more requests for information than they can handle in time.
Solución: "Inquiries on the job are so numerous that the company has admitted that its usual response time is delayed." (lines 12-13)
14. The job requirements are unhealthy according to medical standards. (True/False)
Solución: TRUE
14. Justification: The job requirements are unhealthy according to medical standards.
Solución: "The position no doubt involves excessive consumption of sugar, which the World Health Organization recommends limiting to 10% of the daily calorie intake." (lines 14-15)
15.1. ONE OPPOSITE FOR: "fire" (verb)
Solución: hire / hiring
15.2. ONE SYNONYM FOR: "launch" (verb)
Solución: release
16.1. ONE WORD MEANING: "a plan of action intended to accomplish a specific goal"
Solución: strategy
16.2. ONE WORD MEANING: "a situation involving exposure to danger"
Solución: risk
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Bloque A - Texto 1 · Ordinaria Reserva 2023 · Bloque A - Text 1 · Ordinaria Suplente 2023 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2023
- Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2023
- Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2023
- Bloque A - Text 2 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2023
- Bloque A - Texto 1 · Ordinaria Reserva 2023
- Bloque A - Text 1 · Ordinaria Suplente 2023
- Bloque A - Text 2 · Ordinaria Suplente 2023
- Ejercicio Texto 1: War Letters · Ordinaria Titular (Acceso) 2023
- Ejercicio Texto 2: Is World Heritage in Danger? · Ordinaria Titular (Acceso) 2023
- Bloque A - Text 1 · Ordinaria Titular (Admisión) 2023