Ejercicio Text 2 · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Titular (Acceso) 2024
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Extraordinaria Titular (Acceso) (2024)
Enunciado
TEXT 2: POMFRET, VERMONT: THE TOWN THAT WENT VIRAL
1 With a mere handful of businesses, Pomfret, located in Vermont (US), is generally a quiet place. But in autumn, as “leaf-
2 peepers” from everywhere descend on the region’s hills to witness its multicolored leaves, all that changes.
3 Ever since images of Sleepy Hollow Farm, a private property set on a rustic road, began going viral on social media a few
4 years ago, locals say that things have gotten out of hand. A quick look on Instagram reveals thousands of images of the farm’s
5 winding road lined by trees lit up in autumnal reds and pumpkin oranges. It’s no wonder then that this unlikely farm has become
6 known as one of “the most photographed places in the state.”
7 Unfortunately, social media influencers regularly climb over gates covered with “No Trespassing” signs, get their “city cars”
8 stuck on the narrow country road, and leave bodily waste by the roadside. “It’s a hotel and amusement park—bring all your friends,”
9 laughed out an Instagrammer with 20,000 followers.
10 “It’s a beautiful spot. It’s too bad that it’s been ruined for everybody,” said Deborah Goodwin, a local councilwoman. “Tour
11 buses are constantly unloading crowds of people out there. We can’t have this anymore.” In 2022, town officials finally voted to
12 close the roads leading to the farm to non-residents during the autumn season, which annoyed the travelers who had come hoping
13 to capture a perfect autumnal photo.
14 “We enjoy having tourists. It’s a big part of the Vermont economy, and we want people to enjoy its bucolic beauty and visit the
15 shops,” Goodwin says. Her call is for responsible tourism that enjoys Pomfret’s beauty without ruining what makes it special—its
16 peaceful charm.
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
9.
According to the text, Pomfret has...
10.
According to the text, “leaf-peepers” are...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
11.
There are plenty of stores and shops in Pomfret.
TRUE
FALSE
12.
Local residents’ privacy is often invaded by photo seekers.
TRUE
FALSE
13.
Tourists are understanding about the prohibition to drive to the farm.
TRUE
FALSE
14.
Pomfret welcomes holidaymakers who respect its essence.
TRUE
FALSE
15. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
15.1.
15.2.
16. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
16.1.
16.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
9. According to the text, Pomfret has...
Solución: b) become an attraction due to media exposure.
10. According to the text, “leaf-peepers” are...
Solución: a) visitors who love the colorful autumn countryside.
11. There are plenty of stores and shops in Pomfret. (TRUE/FALSE)
Solución: FALSE
11. Justification: There are plenty of stores and shops in Pomfret.
Solución: “With a mere handful of businesses(, Pomfret, located in Vermont (US), is generally a quiet place).” (line 1)
12. Local residents’ privacy is often invaded by photo seekers. (TRUE/FALSE)
Solución: TRUE
12. Justification: Local residents’ privacy is often invaded by photo seekers.
Solución: “(Unfortunately,) social media influencers regularly climb over gates covered with ‘No Trespassing’ signs(, get their ‘city cars’ stuck on the narrow country road, and leave bodily waste by the roadside).” (lines 7-8)
13. Tourists are understanding about the prohibition to drive to the farm. (TRUE/FALSE)
Solución: FALSE
13. Justification: Tourists are understanding about the prohibition to drive to the farm.
Solución: “(In 2022, town officials finally voted to close the roads leading to the farm to non-residents during the autumn season,) which annoyed the travelers who had come hoping to capture a perfect autumnal photo.” (lines 11-13)
14. Pomfret welcomes holidaymakers who respect its essence. (TRUE/FALSE)
Solución: TRUE
14. Justification: Pomfret welcomes holidaymakers who respect its essence.
Solución: “Her call is for responsible tourism that enjoys Pomfret’s beauty without ruining what makes it special —its peaceful charm.” (lines 15-16)
15.1. ONE SYNONYM FOR: “spoil” (verb)
Solución: ruin / ruined / ruining
15.2. ONE OPPOSITE FOR: “wide” (adjective)
Solución: narrow
16.1. ONE WORD MEANING: “to move upwards, especially by using the hands and feet.”
Solución: climb
16.2. ONE WORD MEANING: “a large gathering of people.”
Solución: crowd / crowds
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2024 · Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2024 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Reserva 2024
- Bloque A - Text 2 · Extraordinaria Reserva 2024
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Suplente 2024
- Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Suplente 2024
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2024
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2024
- Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2024
- Bloque A - Texto 1 · Ordinaria Reserva 2024
- Bloque A - Texto 2 · Ordinaria Reserva 2024
- Bloque A - Text 1 · Ordinaria Titular (Acceso) 2024