Ejercicio 36 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · Fisiología y Fisiopatología I UB 2015
Tema: Funcions superiors: son, memòria, llenguatge i trastorns neuropsiquiàtrics · Del examen Recopilatori d'exàmens de Fisiologia i Fisiopatologia I (2015)
Enunciado
Activitat 3 (2018-19, Tipus B) - Preguntes 1-120: Test Vertader/Fals
Indiqueu per a cadascuna de les afirmacions següents si és vertadera (V) o falsa (F):
Indiqueu per a cadascuna de les afirmacions següents si és vertadera (V) o falsa (F):
.
V
F

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
97. En un traçat electroencefalogràfic de repòs, el ritme alfa es bloqueja en demanar al pacient que obri els ulls.
Solución: Veritable
100. L'hemisferi cerebral esquerre és l'encarregat de les funcions categòriques i lingüístiques en tots els individus dretans sense excepció.
Solución: Fals
103. En l'escala del coma de Glasgow, un estat d'estupor obté menor puntuació numèrica que un estat de deliri.
Solución: Veritable
104. Les respostes emocionals condicionades a l'aprenentatge i la memòria estan coordinades per l'amígdala.
Solución: Veritable
105. Els episodis d'apnea del son produeixen caigudes transitòries de la saturació d'oxigen en sang.
Solución: Veritable
106. El son d'ones lentes o profund es caracteritza per una activitat electroencefalogràfica de freqüència ràpida.
Solución: Fals
107. El procés de prendre apunts a classe mobilitza conjuntament l'àrea de Wernicke, la de Broca i l'escorça motora.
Solución: Veritable
108. L'alternança entre son REM i NREM es troba modulada per l'acció recíproca de nuclis pontins i mesencefàlics.
Solución: Veritable
109. La cataplexia és la relaxació sobtada i transitòria del to muscular esquelètic associada a la narcolèpsia.
Solución: Veritable
110. En la fase inicial d'un atac epilèptic tònic-clònic tenen lloc les típiques sacsejades o convulsions clòniques.
Solución: Fals
111. En la malaltia d'Alzheimer, la hiperfosforilació de la proteïna tau desmunta l'estructura dels microtúbuls axonals.
Solución: Veritable
112. Hi ha formes clíniques de malaltia d'Alzheimer que cursen sense manifestar cap tipus d'alteració mnèsica.
Solución: Fals
113. El pèptid beta-amiloide és el resultat de l'escissió proteolítica per part de secretases sobre la proteïna precursora de l'amiloide (APP).
Solución: Veritable
114. Una caiguda del to inhibitori GABAèrgic a nivell cortical afavoreix l'aparició de crisis epilèptiques.
Solución: Veritable
115. La síndrome de Wernicke-Korsakoff es caracteritza per amnèsia anterògrada marcada i tendència a la confabulació.
Solución: Veritable
116. Els focus neuronals epileptògens presenten com a tret fisiopatològic una disminució de la seva excitabilitat intrínseca.
Solución: Fals
117. La hiperactivitat de la transmissió dopaminèrgica a la via mesolímbica s'associa a la clínica positiva de l'esquizofrènia.
Solución: Veritable
118. Els fàrmacs inhibidors selectius de la recaptació de serotonina (ISRS) estan indicats en la depressió major.
Solución: Veritable
119. El maneig dels trastorns depressius unipolars utilitza de forma habitual substàncies inhibidores de l'acció de la serotonina.
Solución: Fals
120. L'activació dels circuits de reforç i recompensa incrementa l'alliberament de dopamina al nucli accumbens.
Solución: Veritable
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Problema 35 · 2015 · Ejercicio 39 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015 ›
Más ejercicios de Funcions superiors: son, memòria, llenguatge i trastorns neuropsiquiàtrics
- Ejercicio 25 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015
- Ejercicio 30 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015
- Problema 32 · 2015
- Ejercicio 33 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015
- Problema 35 · 2015
- Ejercicio 39 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015
- Problema 41 · 2015
- Ejercicio 44 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015
- Problema 46 · 2015