Ejercicio 33 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · Fisiología y Fisiopatología I UB 2015
Tema: Funcions superiors: son, memòria, llenguatge i trastorns neuropsiquiàtrics · Del examen Recopilatori d'exàmens de Fisiologia i Fisiopatologia I (2015)
Enunciado
Preguntes 1-120 (Tipus A). Test vertader/fals (Curs 2017-18)
Avalueu la certesa (V) o falsedat (F) de les afirmacions de l'examen Tipus A:
Avalueu la certesa (V) o falsedat (F) de les següents afirmacions sobre son, memòria, epilèpsia, Alzheimer, esquizofrènia, ansietat i addicció:
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
96. L'hipocamp és una formació primordial en els mecanismes de consolidació i processament de la memòria.
Solución: V
99. L'amnèsia anterògrada incapacita l'afectat per poder recordar informació viscuda amb anterioritat a la lesió.
Solución: F
100. Durant el son nocturn, els períodes successius de son REM tendeixen a perllongar-se progressivament.
Solución: V
102. L'apnea obstructiva del son causa quadres diürns d'hipersomnolència greu.
Solución: V
103. La cataplexia és la caiguda sobtada del to muscular voluntari vinculada a la narcolèpsia.
Solución: V
106. L'activació del sistema reticular ascendent afavoreix el despertar cortical i l'estat d'alerta conscient.
Solución: V
107. La fase d'inici d'una crisi tònico-clònica cursa directament amb contraccions clòniques rítmiques i repetitives.
Solución: F
108. Els fàrmacs potenciadors de l'acció del GABA s'empren en la teràpia de les epilèpsies.
Solución: V
109. El deteriorament en la malaltia d'Alzheimer s'inicia per un dèficit aïllat de serotonina als nuclis de Meynert.
Solución: F
110. A les etapes més avançades de la malaltia d'Alzheimer apareixen importants variacions de caràcter i conducta.
Solución: V
111. Els cabdells neurofibril·lars típics de l'Alzheimer estan constituïts per agregats de proteïna tau hiperfosforilada.
Solución: V
112. L'aprenentatge d'hàbits motors i conductes motores forma part de la memòria procedimental o implícita.
Solución: V
113. Durant el període de son REM s'observa una presència massiva d'ones lentes delta al registre electroencefalogràfic.
Solución: F
114. Les crisis epilèptiques generalitzades es distingeixen per la difusió sincrònica de la descàrrega per ambdós hemisferis.
Solución: V
115. Les neurones que integren els focus epileptògens es defineixen per una hipoexcitabilitat neuronal notable.
Solución: F
116. L'alcoholisme crònic amb deficiència de tiamina és la primera causa de la síndrome de Wernicke-Korsakoff.
Solución: V
117. L'abús crònic d'alcohol produeix una sobreexpressió i augment del nombre de receptors GABAèrgics al teixit nerviós.
Solución: F
118. Una hiperfunció dopaminèrgica mesolímbica està relacionada amb la clínica positiva de l'esquizofrènia.
Solución: V
119. Els trastorns per ansietat cursen amb alteracions objectives d'origen vegetatiu com ara tremolor, palpitacions i sudoració.
Solución: V
120. El nucli accumbens s'integra com a peça angular del circuit dopaminèrgic de recompensa.
Solución: V
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Problema 32 · 2015 · Problema 35 · 2015 ›
Más ejercicios de Funcions superiors: son, memòria, llenguatge i trastorns neuropsiquiàtrics
- Problema 16 · 2015
- Ejercicio 22 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015
- Ejercicio 25 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015
- Ejercicio 30 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015
- Problema 32 · 2015
- Problema 35 · 2015
- Ejercicio 36 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015
- Ejercicio 39 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015
- Problema 41 · 2015
- Ejercicio 44 - Funcions superiors: son, memòria, llenguatge… · 2015