Part 1.a · Análisis Musical II PAU Baleares Extraordinaria 2025
Tema: Discriminación auditiva: audiciones con preguntas cerradas · Del examen Extraordinaria (2025)
Enunciado
Part 1.a) Discriminació auditiva. Qualificable amb 3 punts
Consta de 3 audicions amb 5 preguntes cada una.
Cada resposta correcta té una puntuació de 0,2 punts. Les respostes incorrectes i les no contestades tenen una puntuació de 0 punts.
Cada audició es repetirà 2 vegades, d'acord amb el procediment següent: 1 minut per llegir les qüestions, reproducció de l'audició per primera vegada, 2 minuts per contestar, reproducció de l'audició per segona vegada i, finalment, 1 minut per acabar de contestar.
Audició 1
1. Quin tipus de textura musical hi predomina?
2. L'inici de la melodia és...
3. Com descriuríeu la melodia principal del violoncel?
4. Quin tipus de compàs té?
5. En quin estil ubicaríeu l'audició? Justificau la resposta.
Audició 2
6. Quin tipus d'acompanyament instrumental se sent?
7. Quina forma musical té?
8. Quina relació predomina entre el text i la melodia?
9. Quin tipus de veu interpreta aquesta ària?
10. En quin estil ubicaríeu l'audició? Justificau la resposta.
Audició 3
11. Quins instruments fan la introducció?
12. Pel que fa al timbre,
13. L'harmonia és...
14. Com es presenta el ritme dels instruments de corda en l'acompanyament?
15. En quin estil ubicaríeu l'audició? Justificau la resposta.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Quin tipus de textura musical hi predomina?
Solución: b) Melodia acompanyada
2. L'inici de la melodia és...
Solución: d) Anacrúsic
3. Com descriuríeu la melodia principal del violoncel?
Solución: c) Ondulant i fluida
4. Quin tipus de compàs té?
Solución: c) Compost
5. En quin estil ubicaríeu l'audició? Justificau la resposta.
Solución: e) Romanticisme
6. Quin tipus d'acompanyament instrumental se sent?
Solución: c) Exclusivament instruments de corda
7. Quina forma musical té?
Solución: b) AA’A
8. Quina relació predomina entre el text i la melodia?
Solución: b) Sil·làbica
9. Quin tipus de veu interpreta aquesta ària?
Solución: a) Soprano
10. En quin estil ubicaríeu l'audició? Justificau la resposta.
Solución: c) Barroc
11. Quins instruments fan la introducció?
Solución: c) Trompetes i timbales
12. Pel que fa al timbre,
Solución: a) És ric; empra tots els instruments de corda i vent, però no empra la percussió
13. L'harmonia és...
Solución: a) Tonal major
14. Com es presenta el ritme dels instruments de corda en l'acompanyament?
Solución: b) Amb repeticions ràpides i constants que semblen crear un ostinato
15. En quin estil ubicaríeu l'audició? Justificau la resposta.
Solución: d) Classicisme musical
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.