Bloque A - Text 1 · Inglés PAU Andalucía Reserva Z (Admisión) 2020
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Reserva Z (Admisión) (2020)
Enunciado
TEXT 1: RESCUE DOG TO BECOME DISNEY STAR
1 In a real-life case of becoming famous overnight, a dog abandoned at a kill shelter has been chosen by Disney to play Tramp
2 in the live-action remake of the animated classic Lady and the Tramp. All thanks to Hollywood, Monte, an adorable two-year-old
3 terrier mix, has left his dog days behind and is now living the American dream.
4 While Monte was at the shelter, he was discovered by a professional trainer, who immediately fell in love with him. He chose
5 the dog for the role, trained him for the movie, and finally adopted him. Monte has so much love to give that even Justin Theroux,
6 the actor who voices him in the movie, cannot get enough of his cuteness.
7 Justin used his Instagram to share the dog’s inspiring story with the world and urged everybody to adopt pets instead of buying
8 and breeding them. And it’s working. Thousands of people have come forward, promoting the adoption of animals in need.
9 The Instagram post has since received a lot of positive reactions, and the Internet is in love with the real-life Tramp. Justin also
10 revealed that Disney used a lot of other rescue dogs in the making of Lady and the Tramp. On average, more than 1.5 million
11 animals living in shelters are euthanized globally every year. The statistics are heartbreaking, but true.
12 Monte the Tramp got his happy ending, but there are many others just waiting in kill shelters to get adopted before they are
13 forced to meet their premature deaths. A little kindness on your part can save a poor animal’s life. Give them a chance.
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
1.
According to the author, we should...
2.
Monte was...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
3.
Monte is a purebred dog.
TRUE
FALSE
4.
More shelter dogs took part in The Lady and the Tramp.
TRUE
FALSE
5.
Thanks to Justin Theroux's initiative, more than a million animals have been rescued.
TRUE
FALSE
6.
Shelter animals can have a future if we adopt them.
TRUE
FALSE
FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
7.1.
7.2.
FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
8.1.
8.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. According to the author, we should...
Solución: (b) rescue shelter animals.
2. Monte was...
Solución: (a) about to be euthanized.
3. Monte is a purebred dog.
Solución: FALSE (lines 2-3) “Monte, an adorable two-year-old terrier mix,”
4. More shelter dogs took part in The Lady and the Tramp.
Solución: TRUE (lines 9-10) “(Justin also revealed that) Disney used a lot of other rescue dogs in the making of Lady and the Tramp.”
5. Thanks to Justin Theroux's initiative, more than a million animals have been rescued.
Solución: FALSE (lines 10-11) “On average, more than 1.5 million animals living in shelters are euthanized globally, every year.”
6. Shelter animals can have a future if we adopt them.
Solución: TRUE (lines 13) “A little kindness on your part can save a poor animal’s life.”
7.1. ONE OPPOSITE FOR “amateur” (adjective).
Solución: professional (line 4)
7.2. ONE SYNONYM FOR “feedback” (noun).
Solución: reaction(s) (line 9)
8.1. ONE WORD MEANING “the quality of being pleasant and attractive”
Solución: cuteness (line 6)
8.2. ONE WORD MEANING “causing extreme sadness or distress”
Solución: heartbreaking (line 11)
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Bloque A - Text 2 · Reserva X (Acceso) 2020 · Bloque A - Text 2 · Reserva Z (Admisión) 2020 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Ejercicio Text 2 · Ordinaria Titular (Acceso) 2020
- Ejercicio Text 1: A Cheese that Tastes of Future · Ordinaria Titular (Admisión) 2020
- Ejercicio Text 2: K(orean)-Pop · Ordinaria Titular (Admisión) 2020
- Bloque A - Text 1 · Reserva X (Acceso) 2020
- Bloque A - Text 2 · Reserva X (Acceso) 2020
- Bloque A - Text 2 · Reserva Z (Admisión) 2020
- Opción A - I. Comprehension · Extraordinaria Suplente 2019
- Opción B - I. Comprehension · Extraordinaria Suplente 2019
- Opción A - I * COMPREHENSION · Ordinaria Suplente 2019
- Opción B - I * COMPREHENSION · Ordinaria Suplente 2019