Ejercicio 57 - Vies d'administració · Introducción a la Farmacia Galénica UB Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Tema: Vies d'administració · Del examen Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Enunciado
Preguntes 456-480. Preparacions parenterals, suspensions i formes tòpiques
Trieu la resposta correcta per a cadascuna de les següents qüestions:
3.
Per a l'administració per via parenteral són requisits tècnics indispensables:
5.
Respecte a la via sublingual, assenyaleu l'enunciat FALS:
9.
No s'observa presència d'efecte de primer pas hepàtic en l'administració per:
13.
Quina de les següents relacions és INCORRECTA?
14.
Quina via d'administració pot oferir tant acció tòpica local com absorció sistèmica?
16.
Constitueix un inconvenient clàssic de la via oral:
17.
Pel que fa a la via d'administració oral:
18.
Indiqueu quina és l'afirmació més precisa:
19.
Davant d'una emergència sanitària on es requereixi un efecte immediat, la via d'administració indicada és:
20.
Pel que fa a la via rectal:
24.
Quina de les següents vies d'administració s'aplica sobre una membrana mucosa?

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
3. Per a l'administració per via parenteral són requisits tècnics indispensables:
Solución: c) L'esterilitat, la isotonia i un pH adequat.
5. Respecte a la via sublingual, assenyaleu l'enunciat FALS:
Solución: c) És una via utilitzada de forma primordial per aconseguir un efecte local a la cavitat bucal.
9. No s'observa presència d'efecte de primer pas hepàtic en l'administració per:
Solución: a) Totes dues vies (pulmonar i nasal).
13. Quina de les següents relacions és INCORRECTA?
Solución: b) Via intravenosa → obtenció d'un efecte local.
14. Quina via d'administració pot oferir tant acció tòpica local com absorció sistèmica?
Solución: a) Intraperitoneal.
16. Constitueix un inconvenient clàssic de la via oral:
Solución: a) Ambdues respostes són encertades (l'absorció pot ser irregular i s'exposa al primer pas hepàtic).
17. Pel que fa a la via d'administració oral:
Solución: b) És una via còmoda, no invasiva, econòmica i que facilita l'autoadministració.
18. Indiqueu quina és l'afirmació més precisa:
Solución: c) Per via oftàlmica, la immensa majoria de fàrmacs cerquen una acció local.
19. Davant d'una emergència sanitària on es requereixi un efecte immediat, la via d'administració indicada és:
Solución: a) Parenteral.
20. Pel que fa a la via rectal:
Solución: b) La presència de matèria fecal al còlon i recte pot interferir negativament en l'absorció del fàrmac.
24. Quina de les següents vies d'administració s'aplica sobre una membrana mucosa?
Solución: b) Via oftàlmica.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio 56 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) · Ejercicio 58 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) ›
Más ejercicios de Vies d'administració
- Ejercicio 52 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 53 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 54 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 55 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 56 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 58 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)