Ejercicio 49 - Vies d'administració · Introducción a la Farmacia Galénica UB Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Tema: Vies d'administració · Del examen Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Enunciado
Preguntes 256-280. Biodisponibilitat, formes sòlides i vies parenterals
Trieu la resposta correcta per a cadascuna de les següents qüestions:
1.
Pel que fa a la via transdèrmica:
7.
De les vies esmentades, quina NO pot eludir l'efecte de primer pas hepàtic?
11.
Constitueix una zona d'administració sobre teixit mucós:
12.
En la via pulmonar, les partícules inhalades aconseguiran penetrar fins als alvèols únicament si la seva mida és:
13.
L'objectiu principal quan s'empra la via transdèrmica és:
14.
Per afavorir la penetració transdèrmica d'un principi actiu es pot emprar:
19.
Quines d'aquestes propietats són estrictament necessàries en una formulació parenteral?
20.
Indiqueu la correspondència correcta:
25.
En la via oral, el recobriment entèric té per funció principal:

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Pel que fa a la via transdèrmica:
Solución: c) Cap de les dues alternatives és encertada.
7. De les vies esmentades, quina NO pot eludir l'efecte de primer pas hepàtic?
Solución: b) Oral.
11. Constitueix una zona d'administració sobre teixit mucós:
Solución: a) El pulmó.
12. En la via pulmonar, les partícules inhalades aconseguiran penetrar fins als alvèols únicament si la seva mida és:
Solución: a) Inferior a 3 micròmetres.
13. L'objectiu principal quan s'empra la via transdèrmica és:
Solución: b) Assolir un efecte sistèmic per absorció a través de la pell.
14. Per afavorir la penetració transdèrmica d'un principi actiu es pot emprar:
Solución: c) La inclusió de substàncies promotores de l'absorció.
19. Quines d'aquestes propietats són estrictament necessàries en una formulació parenteral?
Solución: c) Esterilitat, isotonia i pH adequat.
20. Indiqueu la correspondència correcta:
Solución: a) L'administració tòpica ocular equival a l'administració oftàlmica.
25. En la via oral, el recobriment entèric té per funció principal:
Solución: b) Protegir principis actius sensibles al pH àcid gàstric o evitar la irritació de la mucosa gàstrica.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio 48 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) · Ejercicio 50 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) ›
Más ejercicios de Vies d'administració
- Ejercicio 44 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 45 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 46 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 47 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 48 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 50 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 51 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 52 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 53 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 54 - Vies d'administració · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)