Ejercicio 52 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Introducción a la Farmacia Galénica UB Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Tema: Trànsit del medicament en l'organisme: AADME i biodisponibilitat · Del examen Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Enunciado
Preguntes 331-355. Formes farmacèutiques rectals, orals i paràmetres LADMER
Trieu la resposta correcta per a cadascuna de les següents qüestions:
10.
Pel que fa als components cinètics de la biodisponibilitat:
a
La velocitat d'absorció es valora a través del valor de Tmax.
b
La quantitat total absorbida es dedueix de l'àrea sota la corba (AUC).
c
Totes dues afirmacions són certes.
11.
Dins de l'esquema cinètic AADME, la lletra 'D' significa:
a
Dissolució.
b
Distribució.
c
Dosificació.
12.
El desplaçament d'una molècula de fàrmac a través de la membrana cel·lular correspon al procés de:
a
Dissolució.
b
Difusió.
c
Disgregació.
14.
La difusió passiva d'un principi actiu a través de membranes biològiques:
a
Constitueix un mecanisme de transport actiu saturable.
b
Requereix proteïnes transportadores específiques.
c
Cap de les altres respostes és vertadera.
15.
No s'observa efecte de primer pas hepàtic després de l'administració per via:
a
Totes dues (via pulmonar i via nasal).
b
Via pulmonar.
c
Via nasal.
16.
El terme metabolització fa referència a:
a
La fixació específica del fàrmac sobre el seu receptor.
b
La modificació bioquímica del fàrmac per facilitar la seva assimilació, acció o eliminació.
c
El transport capil·lar cap a la cèl·lula diana.
17.
Identifiqueu l'afirmació FALSA sobre la corba de nivells plasmàtics extravasals:
a
La fase ascendent correspon al període de predomini de l'absorció.
b
L'absorció del fàrmac s'interromp en el moment exacte d'assolir la Cmax.
c
La fase descendent reflecteix el predomini de l'eliminació.
24.
Per tal d'evitar el primer pas hepàtic en un fàrmac formulat com a comprimit, aquest:
a
Ha de complir les dues condicions simultàniament.
b
Ha de dur un recobriment gastroresistent.
c
S'ha de col·locar sota la llengua per a la seva absorció sublingual.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
10. Pel que fa als components cinètics de la biodisponibilitat:
Solución: c) Totes dues afirmacions són certes.
11. Dins de l'esquema cinètic AADME, la lletra 'D' significa:
Solución: b) Distribució.
12. El desplaçament d'una molècula de fàrmac a través de la membrana cel·lular correspon al procés de:
Solución: b) Difusió.
14. La difusió passiva d'un principi actiu a través de membranes biològiques:
Solución: c) Cap de les altres respostes és vertadera.
15. No s'observa efecte de primer pas hepàtic després de l'administració per via:
Solución: a) Totes dues (via pulmonar i via nasal).
16. El terme metabolització fa referència a:
Solución: b) La modificació bioquímica del fàrmac per facilitar la seva assimilació, acció o eliminació.
17. Identifiqueu l'afirmació FALSA sobre la corba de nivells plasmàtics extravasals:
Solución: b) L'absorció del fàrmac s'interromp en el moment exacte d'assolir la Cmax.
24. Per tal d'evitar el primer pas hepàtic en un fàrmac formulat com a comprimit, aquest:
Solución: c) S'ha de col·locar sota la llengua per a la seva absorció sublingual.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio 51 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) · Ejercicio 53 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) ›
Más ejercicios de Trànsit del medicament en l'organisme: AADME i biodisponibilitat
- Ejercicio 47 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 48 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 49 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 50 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 51 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 53 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 54 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 55 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 56 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 57 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)