Ejercicio 50 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Introducción a la Farmacia Galénica UB Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Tema: Trànsit del medicament en l'organisme: AADME i biodisponibilitat · Del examen Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Enunciado
Preguntes 281-305. Estabilitat, paràmetres plasmàtics i vies d'administració
Trieu la resposta correcta per a cadascuna de les següents qüestions:
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Assenyaleu l'opció FALSA pel que fa a la biodisponibilitat:
Solución: c) Es refereix als canvis bioquímics que experimenta el fàrmac en l'organisme.
2. El pas espontani d'un fàrmac a través de la membrana cel·lular correspon a:
Solución: b) Difusió.
3. La difusió passiva d'un fàrmac a través de membranes biològiques:
Solución: a) Depèn del seu grau d'ionització en el medi biològic concret.
4. En el perfil plasmàtic d'un fàrmac, el paràmetre Tmax indica:
Solución: c) El temps necessari per assolir la concentració plasmàtica màxima (Cmax).
9. Indiqueu quina és l'afirmació certa:
Solución: b) Determinades vies d'administració no requereixen etapes d'alliberament o d'absorció.
19. Pel que fa a les etapes farmacocinètiques i la via d'administració:
Solución: b) En la via oral tenen lloc totes les etapes del procés AADMER.
20. Respecte a la biodisponibilitat:
Solución: c) Ambdues afirmacions són vertaderes.
22. El procés d'absorció:
Solución: b) Depèn estretament de la via per la qual s'ha administrat el fàrmac.
23. Indiqueu la resposta correcta sobre l'absorció:
Solución: c) L'absorció d'un fàrmac depèn de la forma galènica en què es troba formulat.
24. La difusió simple a través de bicapes lipídiques cel·lulars depèn fonamentalment de:
Solución: a) La fracció no ionitzada del fàrmac en el pH local del medi biològic.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio 49 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) · Ejercicio 51 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) ›
Más ejercicios de Trànsit del medicament en l'organisme: AADME i biodisponibilitat
- Ejercicio 45 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 46 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 47 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 48 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 49 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 51 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 52 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 53 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 54 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 55 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)