Ejercicio 49 - Classificació de les formes farmacèutiques · Introducción a la Farmacia Galénica UB Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Tema: Classificació de les formes farmacèutiques · Del examen Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Enunciado
Preguntes 256-280. Biodisponibilitat, formes sòlides i vies parenterals
Trieu la resposta correcta per a cadascuna de les següents qüestions:
2.
Els pèl·lets es descriuen com:
3.
Entre les formes farmacèutiques que s'apliquen directament sobre la mucosa oral s'inclouen:
4.
Si es modifica la formulació galènica d'uns comprimits:
15.
Assenyaleu l'opció correcta:
16.
Les càpsules farmacèutiques es poden administrar per via:
17.
Els gels cutanis es caracteritzen per:
18.
Els ènemes són formes farmacèutiques d'administració per via:
21.
Per a la teràpia per via inhalatòria es poden emprar dispositius tals com:
23.
Trieu l'afirmació certa pel que fa a les càpsules:
24.
Els liotabs:

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
2. Els pèl·lets es descriuen com:
Solución: a) Formes sòlides esfèriques que se solen dosificar dins de càpsules de gelatina dura.
3. Entre les formes farmacèutiques que s'apliquen directament sobre la mucosa oral s'inclouen:
Solución: c) Les dues opcions són vàlides.
4. Si es modifica la formulació galènica d'uns comprimits:
Solución: a) Ambdues respostes són encertades (es pot variar la velocitat d'alliberament i modular el lloc d'absorció).
15. Assenyaleu l'opció correcta:
Solución: a) Les pastilles toves de goma posseeixen major proporció de gomes que de sucres.
16. Les càpsules farmacèutiques es poden administrar per via:
Solución: c) Oral, bucal, rectal i vaginal.
17. Els gels cutanis es caracteritzen per:
Solución: c) Estar constituïts per líquids gelificats mitjançant polímers o agents adequats.
18. Els ènemes són formes farmacèutiques d'administració per via:
Solución: c) Rectal.
21. Per a la teràpia per via inhalatòria es poden emprar dispositius tals com:
Solución: b) Ambdues respostes són correctes (inhaladors de pols seca i nebulitzadors).
23. Trieu l'afirmació certa pel que fa a les càpsules:
Solución: b) Les càpsules toves s'empren regularment per encapsular líquids.
24. Els liotabs:
Solución: a) Cap de les altres afirmacions és correcta.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio 48 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) · Ejercicio 50 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) ›
Más ejercicios de Classificació de les formes farmacèutiques
- Ejercicio 44 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 45 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 46 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 47 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 48 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 50 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 51 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 52 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 53 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 54 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)