Ejercicio 42 - Classificació de les formes farmacèutiques · Introducción a la Farmacia Galénica UB Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Tema: Classificació de les formes farmacèutiques · Del examen Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Enunciado
Preguntes 91-115. Sistemes dispersos, càpsules i administració de fàrmacs
1.
El contingut d'una càpsula pot estar format per:
2.
Les pomades són preparats farmacèutics d'aplicació:
3.
Indiqueu l'afirmació correcta sobre preparacions líquides:
4.
Identifiqueu la frase FALSA:
5.
Un nebulitzador és:
6.
Els granulats pertanyen a les formes sòlides farmacèutiques:
7.
Quina d'aquestes formes és la més efectiva per emmascarar caràcters organolèptics desagradables d'un fàrmac?
10.
Quina de les següents formes farmacèutiques és acceptable per a una perfusió intravenosa?
17.
Trieu l'afirmació encertada:
23.
Un catxet farmacèutic correspon a:
24.
Les càpsules toves de gelatina:

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. El contingut d'una càpsula pot estar format per:
Solución: c) Matèria sòlida, líquida o semisòlida, segons el tipus de formulació.
2. Les pomades són preparats farmacèutics d'aplicació:
Solución: b) Ambdues respostes són encertades.
3. Indiqueu l'afirmació correcta sobre preparacions líquides:
Solución: b) Les solucions han de ser sistemàticament límpides i transparents.
4. Identifiqueu la frase FALSA:
Solución: a) Un xampú medicamentós no és una forma farmacèutica d'ús tòpic cutani.
5. Un nebulitzador és:
Solución: b) Un dispositiu mecànic o electrònic per generar i administrar aerosols líquid/gas.
6. Els granulats pertanyen a les formes sòlides farmacèutiques:
Solución: c) Conglutinades o aglomerades.
7. Quina d'aquestes formes és la més efectiva per emmascarar caràcters organolèptics desagradables d'un fàrmac?
Solución: b) Dragea.
10. Quina de les següents formes farmacèutiques és acceptable per a una perfusió intravenosa?
Solución: a) Una solució límpida.
17. Trieu l'afirmació encertada:
Solución: b) Les escumes són formes farmacèutiques restringides a la via tòpica.
23. Un catxet farmacèutic correspon a:
Solución: c) Una forma farmacèutica anomenada 'sello' en llengua castellana.
24. Les càpsules toves de gelatina:
Solución: c) Disposen d'una coberta unitària que consta d'una sola peça.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio 41 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) · Ejercicio 43 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) ›
Más ejercicios de Classificació de les formes farmacèutiques
- Ejercicio 37 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 38 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 39 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 40 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 41 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 43 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 44 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 45 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 46 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 47 - Classificació de les formes farmacèutiques · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)