Ejercicio 33 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · Fisiología y Fisiopatología I UB 2015
Tema: Sentits especials: audició, equilibri, visió, gust i olfacte · Del examen Recopilatori d'exàmens de Fisiologia i Fisiopatologia I (2015)
Enunciado
Preguntes 1-120 (Tipus A). Test vertader/fals (Curs 2017-18)
Avalueu la certesa (V) o falsedat (F) de les afirmacions de l'examen Tipus A:
Avalueu la certesa (V) o falsedat (F) de les afirmacions següents sobre els sentits especials (audició, equilibri, visió, gust i olfacte):
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
60. Els ossets de l'oïda mitjana actuen com una palanca que amplifica la pressió acústica del so sobre la còclea.
Solución: Vertader
61. La concentració iònica de potassi és superior al compartiment perilimfàtic que a l'endolimfa coclear.
Solución: Fals
62. L'organització tonotòpica coclear permet registrar les freqüències altes a la porció basal pròxima a la finestra oval.
Solución: Vertader
63. Els receptors sensorials de característiques fàsiques adapten el seu ritme de descàrrega de forma ràpida.
Solución: Vertader
64. La deformació mecànica dels cilis és el mecanisme estimulant de les cèl·lules ciliades coclears.
Solución: Vertader
66. Les alteracions visuals configuren la simptomatologia clàssica de l'aura en pacients amb migranya.
Solución: Vertader
67. La rotació del cap mou l'endolimfa al conducte semicircular horitzontal, disparant la resposta dels seus receptors.
Solución: Vertader
68. La malaltia de Ménière constitueix una patologia vestibular d'origen intrínsecament central.
Solución: Fals
69. El moviment de flexió ventral del cos estimula els receptors sensorials de les màcules de l'utricle i del sàcul.
Solución: Vertader
70. El nistagme és la capacitat ocular voluntària per continuar observant un objecte sense moure el cap.
Solución: Fals
71. La presbícia és un defecte refractiu secundari a la pèrdua d'elasticitat i acomodació del cristal·lí.
Solución: Vertader
73. Les àrees corticals auditives primària i secundària estan ubicades anatòmicament al lòbul parietal superior.
Solución: Fals
74. El gangli espiral conté els cossos cel·lulars que formen les primeres neurones de les vies auditives.
Solución: Vertader
75. Una cataracta ocular és un entelat o pèrdua de transparència situat a la còrnia.
Solución: Fals
76. Els cons i bastons responen als impactes lumínics incrementant l'alliberament del neurotransmissor glutamat.
Solución: Fals
77. La visió nocturna o de baixa llum és la denominada visió escotòpica.
Solución: Vertader
78. Els receptors gustatius sensibles a les sals operen mitjançant una cascada intracel·lular metabotròpica.
Solución: Fals
79. Les àrees linguals de percepció del gust estan estrictament segregades per a cada sabor bàsic a regions anatòmiques immutables.
Solución: Fals
80. El sistema de l'olfacte està estretament lligat funcionalment al sistema límbic cerebral.
Solución: Vertader
81. La flexió dels cilis a la cresta ampul·lar cap al cinocili despolaritza la cèl·lula mitjançant l'obertura de canals de sodi.
Solución: Fals
82. La distribució morfològica de cons i bastons a través de tota la retina és del tot homogènia.
Solución: Fals
83. El circuit de fotorecepció per bastons es basa en xarxes amb un gran nivell de convergència sinàptica.
Solución: Vertader
84. La degeneració macular associada a l'edat (DMAE) és la causa característica de la visió perifèrica en túnel.
Solución: Fals
90. La fotoisomerització del retinal en absorbir llum produeix la despolarització elèctrica del fotoreceptor.
Solución: Fals
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Problema 31 · 2015 · Problema 34 · 2015 ›
Más ejercicios de Sentits especials: audició, equilibri, visió, gust i olfacte
- Ejercicio 25 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · 2015
- Problema 27 · 2015
- Problema 29 · 2015
- Ejercicio 30 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · 2015
- Problema 31 · 2015
- Problema 34 · 2015
- Ejercicio 36 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · 2015
- Problema 38 · 2015
- Ejercicio 39 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · 2015
- Problema 42 · 2015