Ejercicio 25 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · Fisiología y Fisiopatología I UB 2015
Tema: Sentits especials: audició, equilibri, visió, gust i olfacte · Del examen Recopilatori d'exàmens de Fisiologia i Fisiopatologia I (2015)
Enunciado
Preguntes 1-120. Test vertader/fals (Curs 2016-17)
Determineu la certesa o falsedat de les afirmacions del test següent:
Determineu la certesa o falsedat de les afirmacions següents:
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
60. La rampa vestibular s'inicia a la finestra rodona i la rampa timpànica finalitza a la finestra oval.
Solución: F
61. El potencial de receptor a les cèl·lules ciliades de Corti s'origina per una entrada massiva de sodi pel canal ENaC.
Solución: F
62. L'amplitud del desplaçament timpànic és directament proporcional a la intensitat de pressió de l'ona sonora.
Solución: V
63. La disposició tonotòpica generada a la membrana basilar es perd en arribar a l'escorça auditiva primària.
Solución: F
64. Si els receptors del canal semicircular horitzontal dret augmenten la freqüència de descàrrega (es despolaritzen) i els de l'esquerre s'hiperpolaritzen, vol dir que s'ha girat el cap cap a l'esquerra.
Solución: F
65. El vertigen rotatori i el deteriorament auditiu progressiu formen part de la simptomatologia de la malaltia de Ménière.
Solución: V
66. Quan un individu baixa ràpidament en ascensor, la variació d'acceleració vertical és registrada pel sàcul i no per l'utricle.
Solución: V
67. L'eix d'informació de l'aparell vestibular fa estació sinàptica obligatòria al tàlem abans de qualsevol resposta reflexa.
Solución: F
68. La llum en incidir sobre la rodopsina dels bastons ocasiona la seva hiperpolarització cel·lular.
Solución: V
69. L'elevada agudesa visual a la fòvea obeeix a l'alta convergència de cons sobre una mateixa cèl·lula bipolar.
Solución: F
70. La visió en túnel és la forma clínica típica de presentació del glaucoma agut d'angle tancat.
Solución: F
71. La descàrrega del sistema nerviós simpàtic sobre l'ull indueix miosi pupil·lar.
Solución: F
72. El glutamat que alliberen els cons i bastons a la foscor actua inhibint de manera tònica un grup de cèl·lules bipolars de la retina.
Solución: V
73. La cataracta és una lesió que es caracteritza per la pèrdua de transparència del teixit retinià.
Solución: F
74. Els receptors per a la detecció del sabor salat pertanyen a la superfamília dels metabotròpics acoblats a proteïna G.
Solución: F
75. Les neurones receptores primàries de la mucosa olfactòria són cèl·lules de morfologia unipolar.
Solución: F
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Problema 24 · 2015 · Problema 27 · 2015 ›
Más ejercicios de Sentits especials: audició, equilibri, visió, gust i olfacte
- Ejercicio 13 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · 2015
- Ejercicio 14 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · 2015
- Problema 19 · 2015
- Ejercicio 22 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · 2015
- Problema 24 · 2015
- Problema 27 · 2015
- Problema 29 · 2015
- Ejercicio 30 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · 2015
- Problema 31 · 2015
- Ejercicio 33 - Sentits especials: audició, equilibri, visió… · 2015