Ejercicio Fase de Acceso - Opción B - II * Use of English · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
Tema: Uso de la Lengua · Del examen Ordinaria Titular (Admisión) 2 (2019)
Enunciado
II * USE OF ENGLISH (3 points; 0.5 points each)
9. FILL IN THE GAPS WITH THE CORRECT WORD:
9.1.
“The thief started to shoot
the police.” (preposition)
9.2.
“Who does this dictionary belong
?” (preposition)
10. FILL IN THE GAPS WITH THE CORRECT OPTION:
10.1.
“To be a secret agent, you... be strong, but you have to be intelligent.”
10.2.
“We were having... good time that my children didn’t want to leave.”
11.
REWRITE THE FOLLOWING SENTENCE WITHOUT CHANGING ITS MEANING. BEGIN AS INDICATED: “My mechanic can fix my car in less than a day.”
12.
TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO THE ACTIVE VOICE: “That report shouldn’t be read by anybody.”
13.
TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO DIRECT SPEECH: “Tony asked Sandra how old her brother was.”
14.
THERE ARE TWO MISTAKES IN THIS SENTENCE. FIND THE MISTAKES AND REWRITE THE SENTENCE CORRECTLY: “We’d better leaving now if we want to arrive at time.”

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
9.1. “The thief started to shoot... the police.” (preposition)
Solución: at / against
9.2. “Who does this dictionary belong...?” (preposition)
Solución: to
10.1. “To be a secret agent, you... be strong, but you have to be intelligent.”
Solución: needn't
10.2. “We were having... good time that my children didn’t want to leave.”
Solución: such a
11. REWRITE THE FOLLOWING SENTENCE WITHOUT CHANGING ITS MEANING. BEGIN AS INDICATED: “My mechanic can fix my car in less than a day.” I can...
Solución: have / get my car fixed in less than a day (by my mechanic)
12. TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO THE ACTIVE VOICE: “That report shouldn’t be read by anybody.”
Solución: Nobody / no one should read that report.
13. TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO DIRECT SPEECH: “Tony asked Sandra how old her brother was.”
Solución: Tony asked Sandra, "How old is your brother?"
14. THERE ARE TWO MISTAKES IN THIS SENTENCE. FIND THE MISTAKES AND REWRITE THE SENTENCE CORRECTLY: “We’d better leaving now if we want to arrive at time.”
Solución: We'd better leave / be leaving now if we want to arrive on / in time.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Fase de Acceso - Opción A - II * Use of English · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019 · Ejercicio Option A - II * Use of English · Reserva A 2019 ›
Más ejercicios de Uso de la Lengua
- Opción A - II * USE OF ENGLISH · Ordinaria Suplente 2019
- Opción B - II * USE OF ENGLISH · Ordinaria Suplente 2019
- Ejercicio Fase de Admisión - Opción A - II * Use of English · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
- Ejercicio Fase de Admisión - Opción B - II * Use of English · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
- Ejercicio Fase de Acceso - Opción A - II * Use of English · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
- Ejercicio Option A - II * Use of English · Reserva A 2019
- Ejercicio Option B - II * Use of English · Reserva A 2019
- Ejercicio Option A - 9 · Reserva B 2019
- Ejercicio Option A - 10 · Reserva B 2019
- Ejercicio Option A - 11 · Reserva B 2019