Exercici 4 - Gestió ambiental · Ciencias de la Tierra y del Medio Ambiente Selectividad Cataluña Juny Serie 1 2023
Tema: Gestió ambiental · Del examen Juny Serie 1 (2023)
Enunciado
BLOC 2
Exercici 4
1. Un diari ha publicat un dossier especial sobre els reptes plantejats a Catalunya davant el canvi climàtic. En aquest article s’hi poden llegir les frases que es recullen a la taula següent. Indiqueu, per a cadascuna de les frases, si es fa referència a gestió, risc, predicció, prevenció, vulnerabilitat o impacte (alguns d’aquests termes els haureu d’utilitzar en més d’una casella).
[1 punt]
Frase
Concepte
FONT: Extret i adaptat a partir d’un text publicat al diari La República (14 octubre 2022).

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Amb una disponibilitat d’aigua cada cop menor, l’estalvi, el tractament i la regeneració seran indispensables.
Solución: Gestió
2. L’augment del nivell del mar suposa més energia que impacta contra el litoral.
Solución: Risc
3. Cada vegada que hi ha un temporal fort, la platja desapareix i les onades impacten directament contra el passeig marítim.
Solución: Risc
4. L’any 2030 a Catalunya la meitat de l’energia consumida hauria de procedir de fonts renovables.
Solución: Gestió
5. L’estiu infernal del 2022 ha estat el primer de molts altres que vindran.
Solución: Predicció
6. Rebrem avisos als mòbils que ens alertaran de fenòmens meteorològics violents.
Solución: Prevenció
7. Els més de 3 300 milions de persones que viuen als indrets en què es preveu que es donin els pitjors escenaris són sobretot de països empobrits.
Solución: Vulnerabilitat
8. S’ha detectat la presència de microplàstics fins i tot en placentes humanes.
Solución: Impacte
9. De la regla de les quatre erres (reduir, reutilitzar, reparar, reciclar), la més important és la primera.
Solución: Gestió
10. Protecció Civil, el Servei de Meteorologia de Catalunya, l’Agència Catalana de l’Aigua i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre es coordinen per poder avisar els municipis afectats i la ciutadania, i per a difondre aquests avisos també fan servir les xarxes socials.
Solución: Prevenció
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Exercici 4 · Setembre Serie 3 2024 · Exercici 6 · Juny Serie 5 2021 ›
Más ejercicios de Gestió ambiental
- Ejercicio 1.3 - Gestió ambiental · Setembre Serie 3 2025
- Ejercicio 3.1 - Gestió ambiental · Setembre Serie 3 2025
- Exercici 1 - Gestió ambiental · Juny Serie 1 2024
- Exercici 4 · Juny Serie 5 2024
- Exercici 4 · Setembre Serie 3 2024
- Exercici 6 · Juny Serie 5 2021
Exámenes oficiales en PDF y soluciones: examenselectivitat.cat