Part 2 · Inglés PAU La Rioja Extraordinaria 2024

Tema: Reformulación de frases y transformaciones con palabra clave (Rephrasing) · Del examen Extraordinaria (2024)

Enunciado

PART 2. USE OF ENGLISH: Choose FOUR of the following statements and rephrase them so that their meaning is as similar as possible to the original. (2 points, 0,5 each)

1.

Although she was ill, she visited other countries.

Despite

2.

This is the man. His dog bit my sister in the park.

This is the man

3.

If your friend doesn't arrive before midday, we will have to leave.

Unless

4.

Smoking is forbidden in most restaurants.

You

5.

The teacher said to me: "Wait for me outside".

The teacher told me

6.

The last time Jean wrote a poem was two years ago.

Jean

7.

The hairdresser cut my hair yesterday morning.

I

8.

John forgot to phone his mother yesterday.

John didn't remember

Enunciado: Part 2 · Inglés PAU La Rioja Extraordinaria 2024

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Although she was ill, she visited other countries. Despite ...

Solución: being ill, she visited other countries / her illness, she visited other countries / the fact that she was ill, she visited other countries

2. This is the man. His dog bit my sister in the park. This is the man ...

Solución: whose dog bit my sister in the park

3. If your friend doesn't arrive before midday, we will have to leave. Unless ...

Solución: your friend arrives before midday, we will have to leave

4. Smoking is forbidden in most restaurants. You ...

Solución: must not smoke in most restaurants / mustn't smoke in most restaurants / cannot smoke in most restaurants / can't smoke in most restaurants / are not allowed to smoke in most restaurants

5. The teacher said to me: "Wait for me outside". The teacher told me ...

Solución: to wait for him outside / to wait for her outside

6. The last time Jean wrote a poem was two years ago. Jean ...

Solución: has not written a poem for two years / hasn't written a poem for two years

7. The hairdresser cut my hair yesterday morning. I ...

Solución: had my hair cut yesterday morning / got my hair cut yesterday morning

8. John forgot to phone his mother yesterday. John didn't remember ...

Solución: to phone his mother yesterday / to call his mother yesterday

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Problema 4 · Ordinaria 2026 · Part 2 · Ordinaria 2024 ›

Más ejercicios de Reformulación de frases y transformaciones con palabra clave (Rephrasing)