Ejercicio 8 - Circulació, sang i respiració · Biología UB 2025
Tema: Circulació, sang i respiració · Del examen Examen Final Biologia (Gener 2025) (2025)
Enunciado
8. Preguntes 71-80. Aparell circulatori i mecànica respiratòria
Assenyaleu la resposta correcta a cadascuna de les següents qüestions:
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. En el cor humà, el ventricle esquerre posseeix un miocardi notablement més gruixut i musculós que el ventricle dret perquè:
Solución: 2. La resistència perifèrica vascular és molt més elevada en el circuit sistèmic.
2. Els baroreceptors localitzats al si carotidi i a l'arc aòrtic actuen:
Solución: 4. Sensant les variacions en la pressió arterial i transmetent aquesta informació per via neural cap al bulb raquidi.
3. En els vertebrats, l'intercanvi de gasos, nutrients i residus metabòlics entre la sang i el líquid intersticial té lloc als:
Solución: 2. Capil·lars sanguinis.
4. Un sistema circulatori obert es caracteritza principalment pel fet que:
Solución: 4. No existeix separació anatòmica entre el fluid circulant (hemolimfa) i el fluid extracel·lular o líquid intersticial.
5. Quan una persona es troba dempeus, el retorn de sang de les venes de les extremitats inferiors cap al cor és impulsat bàsicament per:
Solución: 1. La contracció i bombament mecànic dels músculs esquelètics propers (bomba muscular).
6. Quin dels següents elements NO és un component solubilitzat habitual del plasma sanguini normal?
Solución: 2. Xarxa de fibrina insoluble.
7. Pel que fa a les funcions de la sang, quina de les següents afirmacions és FALSA?
Solución: 1. Sintetitza directament els glòbuls vermells madurs en el propi corrent vascular.
8. Durant una respiració tranquil·la en repòs en l'ésser humà, l'exhalació normal es produeix a conseqüència de:
Solución: 5. La relaxació muscular i el retrocés elàstic passiu del teixit pulmonar i de la caixa toràcica.
9. En la següent relació d'espirometria: Capacitat pulmonar total = Volum residual + Volum de reserva espiratori + Volum de reserva inspiratori + X. Quina variable correspon a la lletra X (el volum mobilitzat en una ventilació normal i espontània en repòs)?
Solución: 3. El volum corrent (o volum tidal).
10. L'augment de la PCO₂ sanguínia modula la taxa respiratòria bàsicament perquè l'estímul químic que excita els quimioreceptors centrals és:
Solución: 1. La disminució del pH (augment d'ions H⁺) en el líquid cefalorraquidi i la sang.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
Ejercicio 9 - Circulació, sang i respiració · 2025 ›
Más ejercicios de Circulació, sang i respiració
- Ejercicio 9 - Circulació, sang i respiració · 2025
- Ejercicio 10 - Circulació, sang i respiració · 2025
- Ejercicio 3 - Circulació, sang i respiració · Examen Parcial 2 - Modelo 1
- Ejercicio 4 - Circulació, sang i respiració · Examen Parcial 2 - Modelo 1
- Ejercicio 5 - Circulació, sang i respiració · Examen Parcial 2 - Modelo 1
- Ejercicio 3 - Circulació, sang i respiració · Examen Parcial 2 - Modelo 3
- Ejercicio 4 - Circulació, sang i respiració · Examen Parcial 2 - Modelo 3