Ejercicio 44 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Introducción a la Farmacia Galénica UB Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Tema: Trànsit del medicament en l'organisme: AADME i biodisponibilitat · Del examen Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
Enunciado
Preguntes 141-165. Processos LADMER, comprimits i vies mucoses
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. El pas del fàrmac lliure des de la sang cap als teixits biològics a través de l'endoteli capil·lar s'anomena:
Solución: b) Distribució.
2. La difusió passiva a través de membranes biològiques:
Solución: c) Cap de les respostes anteriors és verdadera.
3. El procés de difusió d'un fàrmac a través de la membrana cel·lular:
Solución: a) Depèn estretament del seu grau d'ionització al fluid biològic.
5. Assenyaleu quina opció és correcta:
Solución: a) La corba de nivells plasmàtics permet calcular la semivida d'eliminació plasmàtica.
6. El concepte Tmax en la corba plasmàtica expressa:
Solución: c) El temps necessari per arribar a la concentració màxima en sang (Cmax).
7. Assenyaleu la sentència FALSA en relació a la corba d'un medicament no parenteral:
Solución: b) L'absorció finalitza immediatament un cop s'arriba a la Cmax.
20. Pel que fa a les etapes cinètiques segons la via d'entrada:
Solución: c) La via oral experimenta de manera íntegra totes les etapes del procés LADMER.
21. El cicle del fàrmac en l'organisme s'ordena segons la sigla LADMER en:
Solución: b) Alliberació, absorció, distribució, metabolisme, eliminació i resposta.
22. La biodisponibilitat es defineix com:
Solución: a) Paràmetre farmacocinètic que descriu la fracció de dosi que arriba inalterada a la diana terapèutica.
23. El tram principal d'absorció de fàrmacs per via oral a nivell digestiu és:
Solución: b) L'intestí prim.
24. Si una molècula actua com a agonista parcial sobre un receptor biològic, la resposta induïda és:
Solución: b) Un efecte parcial.
25. Respecte a la corba de nivells en plasma, les sigles AUC descriuen:
Solución: a) Àrea Sota la Corba.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio 43 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) · Ejercicio 45 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1) ›
Más ejercicios de Trànsit del medicament en l'organisme: AADME i biodisponibilitat
- Ejercicio 38 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 39 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 40 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 42 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 43 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 45 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 46 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 47 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 48 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)
- Ejercicio 49 - Trànsit del medicament en l'organisme: AADME… · Banc de preguntes: Vies d'administració i formes farmacèutiques (Part 1)